Искам да изкажа благодарност към всеки от вас, затова че

...
Искам да изкажа благодарност към всеки от вас, затова че
Коментари Харесай

Община Враца получи годишната награда на фондация „Глобални библиотеки – в категорията за публична институция България“

" Искам да изкажа признателност към всеки от вас, по тази причина че се борите за грамотността измежду децата и младежите. Тази борба е тежка и неравна, само че има смисъл! Защото успеха в тази борба е победа за цялото общество! ", сподели Владимиров при приемането на премията в районния център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “.

Регионална библиотека „ Христо Ботев ” и Община Враца стартираха първата си пътуваща огромна акция за поощряване на четенето измежду деца и младежи в края на образователната 2022/2023 година и общите старания не престават и през новата 2023/2024 година

Амбициозната цел да се посетят всички врачански учебни заведения с библиобуса на библиотеката в последните образователни дни на юни, с цел да се показа по актрактивен метод богатия фонд от литература и цифрови запаси, беше изпълнена.

Общо 668 възпитаници от 5. до 11. клас посрещнаха библиобуса на библиотеката и се включиха в книжните игри. По занимателен метод, библиотекарите накараха учениците да преминат през страниците на книгите. Момичетата и момчетата от 5. и 6. клас завъртяха „ Книжно колело “, което спираше на заглавия, селектирани от Детски отдел на база читателските ползи и желания, които са подобаващи за тяхната възраст. Участниците се превъплътиха в ролята на литературни герои и създатели на занимателни истории, решаваха загадки и тестваха своите артистични умения.

Учениците от 7. до 11. клас пък се включиха в „ Книжен TeenQuiz “ и до момента в който отговаряха на въпросите научиха какъв брой огромно многообразие от литература има в „ Заемна за дома “, „ Читалня “ и Тийн зала. Учениците бяха впечатлени от богатата сбирка от манга, аниме, биографични книги за актьори, спортисти и известни персони, влогъри, стратегически игри, класическа литература и книги на непознати езици, с които разполага библиотеката. В рамките на акцията общо 713 възпитаници получиха читателски карти от библиотеката.

В началото на новата образователна година капманията продължи с подарък към първокласниците в града. В първия образователен ден, общо 543 първокласници във Враца получиха подарък читателска карта за библиотеката, дружно с самостоятелна брошура, с обръщение от кмета на Община Враца Калин Каменов. Целта е да се предизвика интерес към четенето, с цел да може когато научи буквите и стартира да чете, всяко дете да посети библиотеката и да открие чудния свят на книгите.

Наградите на фондация „ Глобални библиотеки – България “ са учредени през 2017 година в осъществяване на нейните задача и цели за подкрепяне на приобщаването на българските жители към осведомителното общество и обезпечаването на еднакъв достъп до информация, просвета, познание и услуги посредством мрежата от публични библиотеки в страната.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР