Искам да дам един съвет на енергийния министър- нека преговарят

...
Искам да дам един съвет на енергийния министър- нека преговарят
Коментари Харесай

Борисов: Да си наемат добри адвокати за „Газпром“ иначе ще счупят държавата

Искам да дам един съвет на енергийния министър- дано договарят с „ Газпром “ с положителни юристи, тъй като в противоположен случай ще си заплати българския народ. Това съобщи някогашният министър председател Бойко Борисов във връзка настояването на служебния кабинет за обновяване на контракта с съветската компания.
Прочетете още
„ Газпром “ са могъща и богата компания и да не стане да платим еднакъв газ два пъти, за дълготраен контракт не би трябвало да се приказва. Затова внимавайте, ние по тази причина договарянията с „ Газпром “ ги водихме дружно с Европейската комисия и по този начин  успяхме да понижим контракта с 50%, да се извърнат към нея и да я държат в течение за всеки един ход. Защото и това като счупят към този момент последващо държавно управление не знам по какъв начин ще се оправи с толкоз доста бели и безпорядък, предизвестяваме ги, тъй като до момента няма нещо, което сме споделили и да не се е сбъднало “, разяснява Борисов.

ГЕРБ излизат с два разновидността, които съгласно тях ще възстановяват цените на горивата. Първият е с интервенция на БЕХ, а вторият - с данък. Бившият енергиен министър Делян Добрев уточни схемата, която ощетява българите и изкривява конкурентността на пазара у нас.

" ЛИТАСКО купува съветските барели и ги дава за преправка в Нефтохим Бургас. Това е " Лукойл ". След това " Лукойл " отново ги връща на ЛИТАСКО и ЛИТАСКО продава на бензиностанциите по 3,50 лева " Лукойл - Нефотхим " взима 10-15 ст. с цел да преработи тези горива ", орбисува той схемата.

" Ние предлагаме БЕХ да конкурира ЛИТАСКО - страната да купува от съветските барели, ще си заплаща тия 10-20 ст. на " Нефтохим ", а БЕХ ще получи горивата. Така цената на тези горива ще бъде 2,50 ", е първият вид, препоръчан от ГЕРБ.

Добрев уточни, че вторият вид схемат на ЛИТАСКО да остане, само че страната може да се намеси още при вноса на горивото. " Да постави данък, който да е лев на литър.  Държавата прибира този данък с държавния бюджет и от него компенсираме 1 лева на литър за всеки - служебна кола, транспортна компания, превозвачи, тирове, всички да получават лев на литър ", настоя ексминистърът. Според него това ще възстановява цените.

Бойко Борисов съобщи, че първата среща на Кирил Петков и Асен Василев при стъпването им в служба е с „ Лукойл “, като той заподозря търсенето на медиатори и облагата от тях в доста браншове.

„ Същото е за оръжията. Всеки трети снаряд в Украйна настояват че е български, белким руснаците не знаят, че има български оръжия, само че би трябвало да има медиатори и да се взимат комисионни. Интересно ми е и за какво приехме да се ремонтира техника у нас, като до момента не съм чувал нищо да е ремонтирано “, съобщи той.

Относно границата и мигрантския напън, водачът на ГЕРБ сподели:

„ Осигурени са задоволително средства за защита на границата, а Европейската комисия би отпуснала още – единствено да се изискат.  Имаше 0 мигрантски поток по време на мигрантската рецесия, а в този момент? Не оградата е тази, която ги възпира, тя е помощно оборудване, нужно е да се води политика и с Турция и с Европа “, съобщи още Борисов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР