Искам да благодаря на моя приятел Бойко Борисов Бойко Методиев

...
Искам да благодаря на моя приятел Бойко Борисов Бойко Методиев
Коментари Харесай

Юнкер: ЕС ще изпълни ангажимента си към Турция за справяне с мигрантската криза

Искам да благодаря на моя другар Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила за тази среща във Варна, която провежда.

Това сподели ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила след края на срещата ЕС-Турция във Варна. "Няма да описвам за частта от срещата, в която ми се постановяваше да ставам и да се разхождам. С Турция споделяме доста общо отзиви. Ние желаеме Турция да бъде същински стратегически сътрудник. Турският народ е популярен народ и аз се преклонявам пред него. Трябва да приказваме за общите ползи, които ще ни сплотяват. Не би трябвало да приказваме за разликите ", добави той.

"Имаме доста общи ползи във всички сфери. Единствено обединени ще успеем да се оправим с провокациите. Говорихме за енергетика, битка с тероризма. Действията в Сирия би трябвало да бъдат на база на съблюдаване на интернационалното право. При мигрантския проблем има какво още да се желае. Бежанците в Европа спаднаха и това демонстрира, че Турция поставя големи старания и се солидаризира с Европейски Съюз. Резултатите в действителност са забележими. Ние доста благодарим на Турция. Европейски Съюз пое ангажимент да даде 3 милиарда евро на Турция. Трябва да припомня на нашите турски другари, че уговорката на Европейски Съюз във връзка с бежанците в Турция ще бъде спазен ", безапелационен беше Юнкер.

"Може би съм малко печален от връзките сред Европейски Съюз и Турция. Аз постоянно съм подкрепял концепцията за присъединение на Турция към Европейски Съюз. Аз съм срещу демагогската концепция да се прекратят договарянията с Турция. Аз съм поръчител, че договарянията ще продължат. Турция би трябвало обаче да постави старания и да усъвършенства връзките с Гърция и Кипър. Опитът за прелом в Турция беше неприемлив акт. Ние незабавно излязохме с официално съобщение и осъдихме този опит за прелом. Смятаме обаче, че от оня миг насам турските сили потвърдиха, че са добре готови, с цел да се оправят с подбни дейности. Тук приказвам за арестите на някои публицисти и гръцки бойци. Тези неща би трябвало да се решат. Не желая да оставате със смесени усеща след тази среща. Тя беше доста ползотворна и потребна ", приключи ръководителят на Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР