Исках да покажа на оцелелите след рак, че има живот

...
Исках да покажа на оцелелите след рак, че има живот
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Исках да завърша като футболист, дори и да играя само 5 минути

Исках да покажа на оживелите след рак, че има живот след тези борби. Не търсех контракт, не търсех пари – просто желаех да завърша като футболист, даже и да играя единствено 5 минути. Така Стилиян Петров разяснява желанието си да се завърне на терена. Желание, което не се сбъдна, защото Роберто Ди Матео реши да не предлага контракт на българина.

След като пребори левкемията, някогашният капитан на България възобнови тренировки с " Астън Вила " през 2016 година, само че тогавашният управител Ди Матео съобщи, че няма потребност от услугите му като футболист.

L e g e n d. @StanPetrov19 is at Wembley to support the Villa this afternoon! #AVFC #CarabaoCupFinal pic.twitter.com/KYHc9GhTdb
— Aston Villa (@AVFCOfficial) March 1, 2020

" Не беше идеално, почтено казано. Имахме контрола в подготовката, спечелихме мача, всичко изглеждаше обикновено, само че тогава ме привика и ми сподели, че има разнообразни проекти, искаше да построи своя личен тим и може да ми предложи единствено треньорска позиция ", описа Стилиян Петров пред " Мирър ".

" Бях отчаян, тъй като дадох всичко от себе си да опитам да завърша кариерата си като футболист на терена. Исках да покажа на другите, оживели от рак, че има живот след тези борби. "

" Отне ми известно време да го приема, само че в този момент имам разнообразни фантазии. Смешното е, че не търсех контракт, не търсех пари – просто желаех да завърша като футболист, даже и да играя единствено 5 минути. Но той имаше разнообразни визии, за мен има по-голяма картина. Преминах през доста сложен интервал, необикновено сложен интервал в моя живот. ", прибавя Петров.

Сега българинът играе футбол на дребни малки врати три пъти в седмицата, като се изправя против някогашния си съотборник във " Вила " Габриел Агбонлахор.

" Габи има собствен тим, аз имам мой тим и става горещо. Нивото също е положително. Забавно е, само че има и някои тежки влизания, тъй като не обичаме да губим. "

Бившият полузащитник се е насочил към треньорската специалност и се надява, че здравната му история няма да повлияе при избора на възможните му бъдещи работодатели. " Никога не съм мислил, че това е естествена причина да бъда отхвърлян за работа. А в случай че е по този начин, доста тъпо. Бях един от най-здравите играчи в тима преди заболяването ми. "

" Вярвам, че би трябвало да получа късмет като човек да покажа какво мога. Кариерата ми на терена може и да е завършила, само че в случай че би трябвало да работя даже по-здраво, с цел да потвърдя себе си като треньор или управител, ще го направя. ", сподели още Стилиян Петров пред английското издание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР