Ирландското правителство прие решение за поетапно облекчаване на мерките, свързани

...
Ирландското правителство прие решение за поетапно облекчаване на мерките, свързани
Коментари Харесай

Ирландия също облекчава мерките срещу COVID-19

Ирландското държавно управление одобри решение за поетапно облекчение на ограниченията, свързани с ковид. На специфичен брифинг министър председателят Лио Варадкар сподели, че рестриктивните мерки ще бъдат намалявани последователно от 18-и май като ще се минава към идната фаза, единствено в случай че разпространяването на заболяването остане под надзор. 

" Нашият проект е да отворим страната постепенно и последователно. Пет стадия по три седмици всеки, като се стартира от 18-и май. Ако нещата се движат по проекта, петият стадий ще започва на 10-и август ", разгласи министър председателят на Ирландия Лио Варадкар. 

Ирландия, която вкара рестриктивни мерки на 28 март, заразените към този момент са 21 000, а починалите 1265. 

Още от 5-и май ще бъдат облекчени някои от рестрикциите. Така да вземем за пример, хората на възраст над 70 години, които до момента трябваше да се намират по домовете си в строга самоизолация, ще могат да излизат на открито, само че като заобикалят близкия контакт други хора. Освен това жителите към този момент ще могат да се придвижват в радиус от пет вместо досегашните два километра от домовете си.  

Училищата няма да отворят порти до края на актуалната образователна година, заяви министър председателят. Учениците ще могат да се върнат в класните стаи едвам през септември. Същото е в действие и за университетите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР