Ирландският вълкодав е гигантско куче, чието име и външност пораждат

...
Ирландският вълкодав е гигантско куче, чието име и външност пораждат
Коментари Харесай

Хранене на ирландски вълкодав

Ирландският вълкодав е гигантско куче, чието име и осанка пораждат показа за каменни крепости измежду зелените хълмове на Ирландия и лов на свирепи зверове с големи кучета.

Тази визия обаче изцяло се трансформира при опознаването на нрава на ирландския вълкодав. Това е едно умерено и уравновесено животно, макар големите си плашещи размери. То може да бъде отглеждано даже в апартамент, макар че къщата с огромен двор е подобаващото жилище за задържане на такова едро куче.

Как се храни ирландски вълкодав е алтернатива, която сигурно ще разтревожи всеки претендент за собственик на едрото четириного.

Диетата му обаче не се разграничава значително от това, което се дава на други животни от типа му, разликата е единствено в размера на порциите.

Съвсем общоприетоо може да се избере храна за ирландски вълкодав от премиум клас, задоволяваща всички хранителни потребности на животното, или да се подготвя естествена храна вкъщи. При избор на естествени артикули би трябвало да се имат поради няколко потребности на ирландския вълкодав.

Първата е нуждата най-малко половината от менюто на ирландския вълкодав да се състои от месо. Пилешкото, телешкото, заешкото, пуешкото и всички постни меса са подобаващи за сформиране на менюто му за деня, като би трябвало да се заобикалят тлъстите и тежки меса от рода на свинско и овче.

 Ирландски вълкодав

Другата специфичност е, че вълкодавът се нуждае от задоволително количество артикули, съдържащи калий, калций и фосфор. Те са нужни за костите и по тази причина млечните артикули, рибата и зърнените храни би трябвало да участват наложително в хранителната му диета.

Тъй като става въпрос за едро животно, дневната доза суха храна за него е 700 грама и тя може да бъде допълнена с някои подобаващи плодове. Подходящ избор за заети стопани, които нямат време да готвят и желаят техния домакински любим да получи всички хранителни субстанции, които са нужни за вярното му развиване.

Друго събитие, на което е належащо да се обърне внимание, е, че ирландският вълкодав става възрастно животно на 2 години. Преди това той е малко кутре, без значение от растежа си. Този факт би трябвало да се има поради при честотата на хранене на кучето. Подрастващите животни се хранят по-често от възрастните, 3 или 4 пъти дневно, вместо 2 пъти за пораснали кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР