Ирландският министър на външните работи Саймън Ковъни заяви, че репутацията

...
Ирландският министър на външните работи Саймън Ковъни заяви, че репутацията
Коментари Харесай

Ирландия: Британското правителство се държи странно!

Ирландският министър на външните работи Саймън Ковъни съобщи, че репутацията на Обединеното кралство като договарящ сътрудник съществено е потърпевша. Поводът е противоречивият проектозакон на английския министър председател Борис Джонсън, който може да промени клаузи в подписаното.

Саймън Ковъни съобщи, че има единствено една страна в договарянията за Брекзит, която заплашва да наруши интернационалните закони, като позицията на Европейски Съюз е твърда, само че ясна. В изявление за „ Шоуто на Андрю Мар “ по Би Би Си, Ковъни сподели, че когато Джонсън е подписал Споразумението за излизане от Европейски Съюз през януари е нарекъл този акт „ триуф в договарянията “.

Ковъни добави, че английско държавно управление се държи „ необичайно “ и предизвести, че ирландската и английската стопански системи ще пострадат най-тежко, в случай че не бъде контрактувана комерсиална договорка.

Ирландският външен министър акцентира, че в случай че Англия одобри законодателство, което е в нарушаване на интернационалните правила и на процедура е против към този момент съществуващи задължения с Европейски Съюз, то тогава ще бъде доста мъчно за Брюксел да продължи комерсиалните договаряния.

Така нареченият Закон за вътрешния пазар дава право на Лондон едностранно да интерпретира Проктола за Северна Ирландия по въпроси като митническите инспекции и държавната помощ.

В същото предаване министърът на правораздаването Робърт Бъкланд съобщи, че не счита, че държавното управление нарушава интернационалните закони, затитавайки националните си ползи, и че е подготвен да подаде оставка, в случай че се потвърди такова нарушаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР