Ирландски съд одобри днес екстрадирането към Великобритания на единия от

...
Ирландски съд одобри днес екстрадирането към Великобритания на единия от
Коментари Харесай

Ирландски съд разреши екстрадиране на основен заподозрян за камиона с 39-те тела

Ирландски съд утвърди през днешния ден изгонването към Англия на единия от двамата северноирландци, упрекнати в непредумишлено ликвидиране на 39 виетнамци. Припомняме, че трупове бяха открити в хладилен резервоар край Лондон предходната година.

Британските управляващи желаеха екстрадицията на 23-годишния Иймънт Харисънт, който е упрекнат в трафик на хора и нарушавания на имиграционните разпореждания, както и за непредумишлено ликвидиране на 39 души, съобщи Ройтерс.

Съдът обаче през днешния ден отсрочи за 4 февруари влизането в действие на заповедта за изгонването на обвинения. Харисън я оспори, а юристът му посочи, че в настояването за есктрадиция на английските управляващи не се съдържа информация за мястото на гибелта на мигрантите и за това какво е присъединяване на клиента му по случая.
Друг мъж от Северна Ирландия беше упрекнат в скрит план за споразумяване на пътуването на хора, които след това да бъдат експлоатирани, както и в скрит план за нарушение на имиграционното законодателство.
Миналата година полицията във Виетнам арестува 10 души във връзка със гибелта на 39-те мигранти. Британският водач на камиона, в чийто хладилен резервоар бяха открити труповете, призна виновността си за присъединяване в скрит план за подкрепяне на противозаконната имиграция и придобиване на имущество по незаконен метод.
Новината за откритите 39 натрупа в хладилен камион потресе английската общност. Случаят се счита за прегледен образец за това по какъв начин небогати хора от Азия, Африка или Близкия изток заплащат големи суми на трафиканти, с цел да подхващат противозаконни и рисковани пътувания на Запад, означи Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР