Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция изстреля 16 балистични

...
Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция изстреля 16 балистични
Коментари Харесай

Иран изстреля 16 балистични ракети по време на учение

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война изстреля 16 балистични ракети по време на годишно обучение в южната част на Иран, предаде Асошиейтед Прес.

Обсегът на ракетите е от 350 до 2000 км. Иран твърди, че ракетите с дребен и междинен обхват могат да доближат американските бази в района, както и Израел.

Ракетите сполучливо са поразили задачата си, по едно и също време с това 10 дрона също са поразили цели. Държавната телевизия сподели изстрелването на ракетите в пустинята.

Генерал-майор Мохамед Хюсеин Багери, шеф на щаба на иранските въоръжени сили, съобщи, че плануваното обучение е отговор на неотдавнашните  " масирани, само че безсмислени закани "  на Израел към Иран.

" Това беше дребна част от стотици ракети, които могат да ударят по едно и също време всяка враждебна цел ", уточни той.

Израел от дълго време преглежда нуклеарната стратегия на Иран като опасност и настоява за по-твърда позиция от страна на Съединени американски щати и интернационалната общественост. Иран от своя страна твърди, че нуклеарната ѝ стратегия е мирна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР