Иранските власти трябва да прекратят репресиите срещу собствените си граждани•

...
Иранските власти трябва да прекратят репресиите срещу собствените си граждани•
Коментари Харесай

ЕП призовава за повече санкции срещу иранския режим

Иранските управляващи би трябвало да прекратят репресиите против личните си жители
• Върховният водач Али Хаменей и президентът Ибрахим Раиси би трябвало да бъдат добавени към листата със наказания на Европейски Съюз
• Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война следва да бъде прибавен към листата на Европейски Съюз с терористични организации
Всички виновни за нарушение на правата на индивида би трябвало да бъдат подложени на наказания от страна на Европейски Съюз, а Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война би трябвало да бъде включен в листата на Европейски Съюз с терористични организации, упорстват членовете на Екологичен потенциал.
личните му жители от страна на иранския режим, както и поддръжката му за Русия, „ постановат спомагателни корекции в позицията на Европейски Съюз по отношение на Иран “, се споделя в резолюция, призната в четвъртък с повдигане на ръка.

Членовете на Екологичен потенциал упорстват за разширение на листата със наказания на Европейски Съюз, тъй че да включва всички физически и юридически лица, виновни за нарушавания на правата на индивида, и членовете на техните фамилии, в това число Върховния водач аятолах Али Хаменей, президента Ебрахим Раиси, основния прокурор Мохамед Джафар Монтазери и всички фондации („ боняд “), свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC).

Те също по този начин приканват Съвета и страните членки да прибавят IRGC и нейните спомагателни сили, в това число паравоенните „ Басидж “ и силите „ Кудс “, към листата на Европейски Съюз на терористичните организации. Всяка страна, в която IRGC разпростира с военни, стопански или осведомителни интервенции, следва да прекъсне и разгласи за противозаконни връзките си с тази организация.

Отговорните за убийствата на протестиращите би трябвало да бъдат изправени пред съда

Парламентът осъжда най-категорично смъртните присъди и изтезанията на мирни стачкуващи в Иран и приканва иранските управляващи да сложат завършек на репресиите против личните си жители. Членовете на Екологичен потенциал приканват управляващите на Ислямската република да подсигуряват незабавното и абсолютно освобождение на всички наказани на гибел протестиращи и осъждат обстоятелството, че наказателните производства и смъртното наказване са употребяват от режима като оръжие за угнетяване на инакомислието и за наказване на хората за практикуване на главните им права. Лицата, виновни за убийството на стотици протестиращи, би трябвало да бъдат изправени пред съда, споделят те.

Военна помощ за Русия и репресии против диаспората

В резолюцията се приканва за „ разширение на ограничаващите ограничения “ против Иран, защото той продължава да дава безпилотни летателни апарати и възнамерява да даде ракети земя-земя на Русия.

Накрая, членовете на Екологичен потенциал показват дълбока угриженост по отношение на структурните транснационални репресии, осъществявани от управляващите на Ислямската република, които включват шпионаж и убийства, против иранската диаспора, живееща в Европейски Съюз. Те приканват Европейски Съюз и страните членки да защитят по-решително засегнатите от сходни репресии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР