Иранските власти съобщиха в неделя, че в страната е започнал

...
Иранските власти съобщиха в неделя, че в страната е започнал
Коментари Харесай

Иран съди за шпионаж шведски гражданин, служител на ЕС

Иранските управляващи оповестиха в неделя, че в страната е почнал процесът против шведски жител, нает от Европейския съюз (ЕС) , упрекнат в шпионаж в интерес на Израел и " корупция на земята " (престъпление, за което се планува смъртно наказание), оповестява " Ройтерс ".

Швеция заяви в събота, че е почнал процесът против Йохан Флодерус, който беше арестуван през април 2022 година по време на отмора в Иран, само че не посочи в какво е упрекнат.

" Йохан Флодерус беше случйно арестуван и всяко обвиняване против него е неверно ", съобщи представител на шведското външно министерство в коментар по имейл до " Ройтерс " в неделя. Ние предадохме това ясно на Иран на разнообразни равнища и времена, като последното беше през вчерашния ден ".

Семейството на Флодерус сподели, че ".
 Иран удостовери ареста на шведски жител, чиновник на Европейски Съюз
Иран удостовери ареста на шведски жител, чиновник на Европейски Съюз

Техеран продължава със " заложническата дипломация "

Правозащитни групи и западни държавни управления упрекнаха Ислямската република, че се пробва да изтръгне политически отстъпки от други страни посредством арести по обвинявания в сигурността, които може да са били скалъпени. Техеран твърди, че сходни арести се основават на неговия углавен кодекс и отхвърля да държи хора по политически аргументи.

Отношенията сред Швеция и Иран са напрегнати от 2019 година, когато за присъединяване му в всеобщите изтезания и изтезания на политически пандизчии през 80-те години на предишния век.

Съдебната власт разгласи, че Флодерус е работил посредством планове на американски и европейски институции за събиране на разследваща информация за Израел. Друго чуване ще бъде оповестено на по-късна дата.
 Служител на Европейски Съюз, упрекнат в шпионаж, е в затвор в Иран повече от 500 дни
Служител на Европейски Съюз, упрекнат в шпионаж, е в затвор в Иран повече от 500 дни

Това е следващият случай на " заложническа дипломация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР