Иранските власти са арестували повече от 100 души по обвинения

...
Иранските власти са арестували повече от 100 души по обвинения
Коментари Харесай

Над 100 души са арестувани в Иран за отравянето на ученици

Иранските управляващи са арестували повече от 100 души по обвинявания в отравяне в учебно заведение, заяви иранската осведомителна организация ИРНА.

Според иранското вътрешно министерство някои от арестуваните са употребявали безвредни субстанции с неприятна миризма " от завист ", до момента в който други са употребявали отровни субстанции " за да ужасят популацията и учениците, да затворят учебни заведения и да основат песимизъм към Иран ". Последните се ревизират за връзки с терористични организации.

 Вълна от десетки отравяния на ученички разтревожи иранците Вълна от десетки отравяния на ученички разтревожи иранците

Преди това иранският висш водач аятолах Али Хаменей изиска смъртно наказване за причинителите на всеобщи отравяния, в случай че се потвърди, че са породени съзнателно.

Повече от 1000 възпитаници от двата пола, най-вече девойки, станаха жертви на отравяне през последните месеци, като част от тях е трябвало да бъдат приети в болница.

Засегнати бяха повече от 30 учебни заведения в минимум четири града. Това накара някои родители да изтеглят децата си от учебно заведение,

Атаките идват в сериозен миг за духовните управници на Иран, които бяха изправени пред месеци на антиправителствени митинги, провокирани от гибелта на млада иранка в ареста на така наречен морална полиция, която постанова прецизни правила за облеклото.

Няколко високопоставени духовници, депутати и политици подлагаха на критика държавното управление, че не съумя да постави завършек на офанзивите с токсини и уточни спорни аргументи за тях, като някои предизвестиха, че разочарованието измежду фамилиите може да провокира нови митинги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР