Иранските ракетни нападения срещу американски бази в Ирак са причинили

...
Иранските ракетни нападения срещу американски бази в Ирак са причинили
Коментари Харесай

Тръмп: Не искам да използвам още сила, НАТО трябва да се включи в Близкия изток

Иранските ракетни набези против американски бази в Ирак са предизвикали единствено минимални вреди и с помощта на система за ранно предизвестие няма убити и ранени американци, съобщи президентът на Съединени американски щати в особено послание към нацията.

" Изглежда, че Иран отстъпва, което е добре за всички наранени страни и нещо доста положително за света ", сподели Доналд Тръмп. Съединени американски щати са подготвени да работят за мир с всеки, който го изиска, а с Иран би трябвало да има общи цели като битката с " Ислямска страна ", да вземем за пример.

Думите му показват, че Вашингтон не търси сега повишаване на напрежението и борбата с Иран след ликвидирането в петък на ген. Касем Солеймани. Борсите незабавно реагираха с оптимизъм, че тази рецесия се отдръпва от най-рискованата си фаза.

Тръмп разгласи още, че ще изиска от сътрудниците в НАТО да се включат по-активно в мирния развой в Близкия изток. Той изясни още, че не желае да употребява още военна мощ, тъй като икономическата мощност на Съединени американски щати са задоволителна сдържаща мощ. Президентът разгласи, че ще наложи още стопански наказания на Техеран, само че не даде детайлности.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР