Иранската държавна информационна агенция Nour News Agency съобщи, че секретарят

...
Иранската държавна информационна агенция Nour News Agency съобщи, че секретарят
Коментари Харесай

Секретарят на Съвета за национална сигурност Николай Патрушев е в Техеран - обсъжда продажба на ирански балистични ракети на Русия

Иранската държавна осведомителна организация Nour News Agency заяви, че секретарят на съветския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев е дошъл в Техеран на 8 ноември, евентуално с цел да разиска евентуалната продажба на ирански балистични ракети на Русия.
 
Това се показва в ежедневния разбор на Института за проучване на войната за обстановката в Украйна
Информационна организация Nour заяви за идването на Патрушев в англоезичен туитър, в който се показва, че секретарят на иранския Върховен съвет за национална сигурност Али Шамхани е поканил Патрушев и отбелязва, че Патрушев ще се срещне и с други високопоставени ирански политически и стопански чиновници, с цел да обсъдят руско-иранското съдействие. Информационната организация Nour е обвързвана с иранския Върховен съвет за национална сигурност.
 
Той евентуално е съобщил за идването на Патрушев в Иран, с цел да подчертае задълбочаващото се съдействие сред Москва и Техеран пред интернационалната публика, а не в страната, както и с цел да подчертае индиректно, че почитан съветски чиновник се е обърнал към Иран за помощ в Украйна.
 
 Николай Патрушев Николай Патрушев Източник: ТАСС
Командирът на силите Кудс на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война Касем Солеймани по-специално пътува до Москва през 2015 година, с цел да призове Русия да се намеси в сирийската революция. Техеран евентуално желае обществено да алармира за това възобновяване на стратегическото си партньорство с Москва, изключително на районните ирански съперници, с които Кремъл от време на време си сътрудничи, като Израел и Саудитска Арабия.
 
Посещението на Патрушев в Иран идва най-много на фона на известията, че иранският режим търси съветска помощ за потушаването на митингите, макар че не е ясно дали това ще бъде разисквано от Патрушев и иранския му сътрудник.
 
Кремъл продължава да поставя старания за скрито придобиване на муниции за потребление в Украйна, с цел да смекчи последствията от интернационалните наказания и да попълни продължаващите да се изчерпват вътрешните ресурси от муниции на Русия.
 
На 8 ноември английската медия Sky News заяви, че на 20 август Кремъл е изпратил в Техеран 140 млн. евро в брой и селекция от пленени противотанкови ракети NLAW английско произвеждане, противотанкови ракети Javelin американско произвеждане и противовъздушна ракета Stinger в подмяна на 160 спомагателни безпилотни летателни апарата Shahed-136 за потребление в Украйна.
 
Институтът за проучване на войната добавя, че заради неуспехите на съветския военнопромишлен комплекс съветското управление продължава да купува артикули с двойна приложимост (военни и невоенни) като компютърни чипове, квадрокоптери, съоръжение за нощно виждане и бронежилетки от Турция и употребява транзакции с криптовалута, с цел да избегне следенето им.
 
" Взети дружно, тези данни демонстрират, че Кремъл се пробва да заобиколи глобите ", заключават анализаторите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР