Иранската банка Мели, най-голямата банкова институция в страната, съобщи днес

...
Иранската банка Мели, най-голямата банкова институция в страната, съобщи днес
Коментари Харесай

Обир като от холивудски филм в иранската държавна банка

Иранската банка " Мели ", най-голямата банкова институция в страната, заяви през днешния ден за зрелищен грабеж в един от най-големите си клонове в Техеран, където са били разрушени повече от 160 сейфа, съобщи Франс прес.

Крадците употребявали отбелязването на националния празник в неделя, с цел да обхванат в клона на банката на една от основните улици в столицата и да разбият 168 сейфа, показва банката, без да посочи каква е откраднатата сума. Според осведомителна организация Фарс, крадците са разрушили ключалката на задната вход на банката, минавайки през паркинга, а след това са излезли през същата врата, като са я затворили след себе си.

Полицията опроверга известие в локални медии, че алармата се е задействала, с цел да предизвести шефа на клона, само че той не е реагирал, защото е имало няколко случая на подправена паника в предишното.

Случаят породи мнения в обществените мрежи, в които се приказва за кражба с невиждани мащаби, която " припомня за холивудски филм ". Според някои интернет консуматори наранени са били " към хиляда сейфа " и е било откраднато " съоръжение от залата със сървърите и центъра за наблюдаване " на банката.

Според държавната информационна организация Иран, която се базира на престъпната полиция в Техеран, няколко чиновници се проверяват " за немарливост ".

Банката увери, че " се ангажира да компенсира напълно загубите, понесени от притежателите на сейфове ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР