Иран пусна дронове от територията си по посока Израел, каза

...
Иран пусна дронове от територията си по посока Израел, каза
Коментари Харесай

Иран нападна Израел с дронове и крилати ракети

" Иран пусна дронове от територията си по посока Израел ", сподели представителят на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) Даниел Хагари в излъчено директно по малкия екран послание.

 

По думите му на дроновете ще им трябват няколко часа, с цел да доближат израелската територия. " ЦАХАЛ е в положение на нараснала подготвеност и непрекъснато следи оперативната конюнктура ", сподели той. Той прикани обществеността да следва инструкциите на управляващите по въпроса.

Работим в тясно съдействие със Съединени американски щати и сътрудниците ни в района, с цел да противодействаме на стартирането на дронове и с цел да ги прехванем ", разгласи още Хагари.

 

Иран е насочил към територията на Израел към 100 дрона и крилати ракети. Някои от тях са били изумени във въздушното пространство над Сирия и Йордания, заяви от своя страна израелският Канал 12, представен от Ройтерс.

 

Вой на сирени за въздушна паника се чу тази нощ в кибуц в северната част на Израел, покрай границата с Ливан. " Сирените прозвучаха в кибуца Снир в Северен Израел ", заяви армията в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес.

По информация на в. " Джерусалем Пост " причина за въздушната паника е ракетен обстрел от страна на ливанската шиитска организация " Хизбула ". " Хизбула " заяви, че е изстреляла десетки ракети " Катюша ", добави вестникът.

 

През последните дни зачестиха предизвестията, че е допустимо иранско нахлуване, откакто Техеран неведнъж заплаши да отвърне на хипотетичната израелска офанзива против ирански дипломатически комплекс в Сирия, при която починаха двама бригадни генерали.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР