Иран представи нова балистична ракета, способна да пренесе няколко бойни

...
Иран представи нова балистична ракета, способна да пренесе няколко бойни
Коментари Харесай

Тръмп май ще се окаже прав! И Иран вече е ядрена заплаха

Иран показа нова балистична ракета, способна да придвижи няколко бойни глави на 2000 км разстояние. Това оповестяват иранските медии, цитирайки началника на военновъздушните сили, които са част от Революционната армия.

Представянето на ракетата е станало на боен церемониал по случай годишнината от започването на войната сред Иран и Ирак през 1980 година

Ракетната и нуклеарната стратегия на Ислямската република непрестанно биват подложени на критика от Запада като представляващи опасност.

На 14 юли 2015 година Китай, Франция, Русия, Англия, Съединени американски щати и Германия подписаха съглашение с Иран за ограничението на нуклеарната му стратегия. Той предвиждаше последователно унищожаване на глобите против Техеран в подмяна на обещанието му, че нуклеарната му стратегия ще остане мирна по своето естество.

На 29 юли 2017 година Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроект за нови наказания против 18 физически и юридически лица в Иран поради ракетната стратегия на Ислямската република и нарушаванията на правата на индивида. Този ход беше необятно подложен на критика от иранските управляващи, потвърждавайки, че американският закон нарушава наредбите на съглашението за нуклеарната стратегия от 2015 година Техеран се зарече да наложи ответни ограничения против американски физически и юридически лица.

През август военният министър на Иран разгласи, че Техеран няма да се откаже от ракетната си стратегия макар осъждането и натиска от интернационалната общественост. През септември Съединени американски щати постановиха нови наказания против Иран поради програмата му за балистични ракети и хакерски атаки.

Техеран продължава да създава и изпитва балистични ракети.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР