Иран представи днес три нови типа управляеми ракети, доказвайки, че

...
Иран представи днес три нови типа управляеми ракети, доказвайки, че
Коментари Харесай

Иран представи три нови типа управляеми ракети

Иран показа през днешния ден три нови вида управляеми ракети, доказвайки, че страната е подготвена да се пази, както съобщи иранският министър на защитата военачалник Амир Хатами, против " коварството и заговорите " на Съединени американски щати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Представянето на ракетите е ново значимо достижение на силата и достолепието на Ислямска република Иран ", добави министърът, представен от иранската организация Фарс.

" Това потвърждава, че макар коварството и заговорите на Големия американски дявол и неговите наемници, министерството на защитата няма да се поколебае нито за момент да пази Ислямската република и да укрепва сигурността й ", добави той.

Трите вида ракети, наречени " Ясин ", " Балабан " и " Гаем ", са създадени от министерството на защитата и държавната компания Са-Иран, обвързвана с оръжейния бранш. Ракетите " Ясин " със сгъваеми криле са отдалечено направлявани и имат обхват до 50 километра. Те могат да бъдат изстреляни от пилотиран или безпилотен уред. " Балабан " са насочвани с джи пи ес и датчици, със сгъваеми криле и могат да бъдат конфигурирани на самолети. " Гаем " са ракети с термично ориентиране и висока точност на удара.

Представянето на трите нови вида ракети става в миг на ескалиращо напрежение сред Техеран и Вашингтон поради американското евакуиране от контракта за иранската нуклеарна стратегия и връщането на американските наказания против Техеран, както и поради приписваните от Съединени американски щати на Иран набези и саботажни дейности против кораби в Персийския залив и унищожаването на американски дрон от Иран. В този под напрежение подтекст Иран задържа и три непознати петролни танкера в Персийския залив, а Лондон задържа ирански петролен танкер край Гибралтар. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР