Иран отправи най-тежкото си предупреждение за коронавирусa, опустошил страната, предполагайки,

...
Иран отправи най-тежкото си предупреждение за коронавирусa, опустошил страната, предполагайки,
Коментари Харесай

Иран предупреди гражданите си да спрат да пътуват, за да не умрат милиони

Иран насочи най-тежкото си предизвестие за коронавирусa , опустошил страната, предполагайки, че " милиони " могат да умрат в Ислямска република, в случай че обществеността продължи да пътува и пренебрегва здравни инструкции , оповестява АП.

Журналист от държавната телевизия, който е и доктор, насочи предизвестието единствено часове откакто шиити хардлайнери щурмуваха дворовете на две огромни светилища , които преди малко бяха затворени поради страховете от вируса. Междувременно висшият водач на Иран издаде религиозно решение, забраняващо " ненужните " пътувания в страната.

Журналистът на иранската държавна телевизия доктор Афруз Еслами цитира изследване на влиятелния Технически университет Шариф, което предлага три сюжета .
 Още 135 жертви на новия ковид в Иран за денонощие
Още 135 жертви на новия ковид в Иран за денонощие

Общо инфектираните за последните 24 часа са 1 178 души

Ако хората стартират да си сътрудничат в този момент, Иран ще има 120 000 инфекции и 12 000 смъртни случая , преди експлоадирането да завърши. Ако има приблизително съдействие, ще има 300 000 случая и 110 000 смъртни случая.

Но в случай че хората не съумеят да следват каквито и да е инструкции, това може да срине към този момент обтегнатата здравна система на Иран, сподели Еслами. Ако " медицинските заведения не са задоволителни, ще има 4 милиона случая и 3,5 милиона души ще умрат ".

Еслами не посочи какви индикатори употребява изследването, само че даже отчетът по строго следената държавна телевизия на Иран съставлява огромна смяна за страна, чиито чиновници от дни отхвърлят тежестта на рецесията.

Подчертавайки спешността на обстановката е и фатвата, издадена от висшия водач аятолах Али Хаменей, която не разрешава " ненужното " пътешестване , когато обществеността пренебрегва многократни предизвестия и молби от страна на силите за сигурност. Такъв декрет е необичаен ход на Хаменей, който има крайната дума по всички държавни въпроси .
 Шиити хардлайнери щурмуваха ирански светилища, затворени поради ковид
Шиити хардлайнери щурмуваха ирански светилища, затворени поради ковид

Израел трансформира хотели в места за инфектирани и изплозва технология за следене с цел да спре заразата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР