Иран е постигнал споразумение за закупуването на модерни изтребители Су-35

...
Иран е постигнал споразумение за закупуването на модерни изтребители Су-35
Коментари Харесай

Иран твърди, че е постигнал споразумение за закупуването на изтребители Су-35 от Русия

Иран е постигнал съглашение за закупуването на съвременни изтребители Су-35 от Русия, заяви Ройтерс, като се базира на иранските държавни медии.

" Изтребителите Су-35 са механически допустими за Иран и Техеран завърши контракта за закупуването им ", съобщи Постоянното посланичество на Иран в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, представено от иранската държавна телевизия ИРИБ.

Засега няма съветско удостоверение на договорката. Мисията на Иран в Организация на обединените нации съобщи, че Техеран също по този начин е отправил питане за закупуване на военни самолети от няколко други неназовани страни, заяви ИРИБ.

През юли съветският президент Владимир Путин се срещна с иранския висш водач на Иран аятолах Али Хаменей, като акцентира по-тесните връзки сред двете страни на фона на западния напън поради войната в Украйна, прибавя Българска телеграфна агенция.

Иран призна, че е изпращал безпилотни летателни апарати на Русия, само че твърди, че те са били пратени там преди нахлуването на съветските сили в Украйна. Кремъл от своя страна отхвърля неговите сили да употребяват създадени в Ислямската република дронове на бойното поле в Украйна, макар че доста от тях са били свалени и открити там.

Иранските военновъздушни сили разполагат с няколко щурмови самолета, измежду които съветски изтребители, както и остарели американски модели, добити преди Иранската гражданска война от 1979 година

През 2018 година Иран съобщи, че е почнал произвеждане лични изтребители " Коусар " (Kowsar) за потреблението им във военновъздушните си сили. Някои военни специалисти считат, че самолетът е копие на Ф-5 (F-5), създаден за първи път в Съединени американски щати през 60-те години на предишния век.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР