Иракското външно министерство заяви, че осъжда бомбените атентати на провинция

...
Иракското външно министерство заяви, че осъжда бомбените атентати на провинция
Коментари Харесай

Ирак с обвинение към Турция за бомбени атентати на провинция Сулеймания

Иракското външно министерство съобщи, че осъжда бомбените атентати на провинция Сулеймания в северен Ирак, от старана на турските въоръжени сили, написа БГНЕС. В резултат на нападението са починали четирима души и още толкоз са били ранени.  Според изказването, посредством дейностите си Турция нарушава иракския суверенитет и правилото на добросъседството. Багдад прикани турската страна да спре бомбардировките на територията на страната.
В същото време, от пресслужбата на турската войска отхвърлиха военновъздушните сили на страната да са правили военни интервенции в провинция Сулеймания. " Ние не сме провеждали военни интервенции в Сулаймания, публикуваме данни за всички интервенции, които организираме " , оповестиха от пресслужбата.
Турското държавно управление се бори с Кюрдската работническа партия (ПКК), посочена от Анкара като терористична организация, която се стреми да откри кюрдска автономност в Турция от началото на 80-те години. ПКК и Анкара се споразумяха за преустановяване на огъня през 2013 година, само че съглашението се срина единствено две години по-късно след редица терористични набези, за които се твърди, че са осъществени от бойци от ПКК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР