Иракските военновъздушни сили са ликвидирали 30 висши командири на терористичната

...
Иракските военновъздушни сили са ликвидирали 30 висши командири на терористичната
Коментари Харесай

Ирак ликвидира 30 главатари на ДАЕШ в Сирия

Иракските военновъздушни сили са ликвидирали 30 висши командири на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в източната сирийска провинция Дейр ез Зор, оповестяват съветски медии.

Въздушният удар идва, откакто през вчерашния ден беше обявено, че сирийският президент Башар ал Асад е дал на иракските самолети позволение за осъществяване на удари против ДАЕШ в страната.

" Днес иракски самолети F-16 направиха мъчителен и мощен въздушен удар по Ал Сусах на сирийска територия. Целта е изцяло унищожена - двуетажна къща, употребена като леговище за терористи и място за срещи ", прецизираха в изказване от иракските военновъздушни сили, наблягайки, че " 30 висши командири на ДАЕШ " са провеждали среща в постройката по това време.

По-рано този месец иракски самолети удариха среща на терористи от ДАЕШ в региона, потвърждавайки, че са ликвидирали 44 ислямистки екстремисти.

Село Ал Сусах се намира покрай източния сирийски град Хаджин, който до неотдавна беше една от последните замъци на джихадистите в Сирия. Подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС) също се борят с ДАЕШ в региона.

Ударът против терористите идва в подтекста на изтеглянето на Съединени американски щати от Сирия, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи на 19 декември, че американските войски са постигнали задачата си да победят ДАЕШ в близкоизточната страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР