Ирак регистрира днес 5663 новозаразени с коронавирус, което е нов

...
Ирак регистрира днес 5663 новозаразени с коронавирус, което е нов
Коментари Харесай

Нов рекорд по новозаразени в Ирак 2 седмици след визитата на папата

Ирак записва през днешния ден 5663 новозаразени с ковид, което е нов връх, маркиран близо две седмици след визитата на папа Франциск, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Папата взе участие в редица прояви, на които въпреки и да имаше малобройна аудитория, хората бяха застанали начесто и съвсем никой не носеше маска.
Въпреки това увеличение на новозаразените в 40-милионната страната, страдаща от десетилетия от дефицит на медикаменти, лечебни заведения и лекари, управляващите нощес оповестиха, че облекчават прелюдия преди няколко седмици полицейски час.
С 5663 новозаразени и 33 умряли за последните 24 часа, по данни на здравното министерство, в Ирак към този момент има общо 768 352 инфектирани с новия ковид, включително 13 827 умряли.
Здравното министерство споделя, че всеки ден прави по към 40 000 теста, което е прекомерно малко в страна с няколко града с над 2 милиона поданици, висока плътност на популацията и непрекъснати близки контакти.
Ирак е получил единствено 50 000 дози от китайската ваксина " Синофарм ". Те дойдоха малко преди визитата на папата.
На първото посещаване на папа в Ирак, Франциск от 5 до 8 март обиколи страната, като отслужи молебствия и литургии измежду стотици скупчени към него вярващи и даже в стадион в Ербил, където се събраха няколко хиляди души.
На тези събирания, както и в нормалното си всекидневие, множеството иракчани бяха без маски. Неотдавнашното въвеждане на санкция за неносене на маска с нищо не промени това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР