iPhone ще поддържа протокола RCS от 2024 година, за да

...
iPhone ще поддържа протокола RCS от 2024 година, за да
Коментари Харесай

Apple отстъпи: добавя в iOS модерна функция от Android

iPhone ще поддържа протокола RCS от 2024 година, с цел да отговори на европейските закони

Потребителите на iPhone ще получат RCS функционалност за известия
(снимка: CC0 Public Domain)

През идната година Apple ще добави в своята мобилна платформа iOS поддръжка на модерния протокол за известия RCS, който към този момент е разполагаем на множеството смарт телефони с Android. 

Производителят на iPhone предприе тази стъпка под напън, с цел да се подсигури, че неговите артикули отговорят на условията на новото европейско законодателство.

„ Следващата година ще прибавим поддръжка за RCS Universal Profile – стандарт, оповестен от GSM Association. Вярваме, че RCS Universal Profile ще обезпечи по-добра съгласуемост в съпоставяне със SMS или MMS. Той ще работи дружно с iMessage, който ще остане най-хубавата и най-сигурната алтернатива за известия за потребителите на Apple ”, споделя представител на компанията, представен от The Verge.

Поддръжката на RCS в iPhone значи опция за работа с всички функционалности, които стандартът дава: криптиране, разписки за четене, знак за въвеждане, изображения и видеоклипове с висока разграничителна дарба при преписка със притежатели на смарт телефони с Android.

Освен това iOS ще поддържа и изпращане на данни за геолокация, а известията във формат RCS, както при SMS и MMS, ще се демонстрират на зелен декор.
още по темата
Apple към момента не е разкрила механизмите, посредством които поддръжката на RCS ще бъде внедрена в iOS, само че е малко евентуално компанията да отвори своята система iMessage за други платформи – по-скоро ще разшири опциите на личния си месинджър.

Американският ИТ колос се оказа под напън от страна на европейските регулатори, които упорстват за съблюдаване на Закона за цифровите пазари (DMA). Новата регулация изисква от огромните играчи да обезпечат съгласуемост сред своите платформи.

За поддръжка на RCS в iPhone от дълго време упорстват Гугъл и Samsung, които даже проведоха маркетингови акции и разгласиха сатирични видеоклипове. Наскоро Гугъл, с поддръжката на европейски телекомуникационни оператори, изпрати писмо до Европейската комисия с апел iMessage да бъде включен в платформите, които са обект на DMA условия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР