Социалистите на испанския премиер Педро Санчес постигнаха ясна победа на

...
Социалистите на испанския премиер Педро Санчес постигнаха ясна победа на
Коментари Харесай

Победата на социалистите в Каталуния слага черта под сепаратистката турбуленция

Социалистите на испанския министър председател Педро Санчес реализираха ясна победа на районните избори в Каталуния в неделя, откакто поддръжката за партиите, подкрепящи независимостта, спадна и партията му се опита да тегли линия под повече от десетилетие на сепаратистки разтърсвания.

Каталунският клон на Социалистическата партия обаче не си обезпечи задоволително гласове, с цел да ръководи самичък, което го тласка към договаряния с други партии за вероятни обединения и пактове за гласоподаване, които към момента могат включват определяща роля за ERC, минимум радикалната марка сепаратисти.

Салвадор Ила, социалистическият районен водач, сподели, че „ Каталунците взеха решение да стартират нова епоха “, която е отворена за всички – „ каквото и да мислят, откъдето и да идват, където и да живеят, какъвто и език да приказват ”.

Ила, чиято партия е мощен бранител на испанското единение, показа резултата като победа над силите за самостоятелност които управляваха районното държавно управление в продължение на 14 бурни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР