iPhone 15 излиза на пазара по целия свят. Ето какво трябва да знаете

...
Гамата iPhone 15 на Apple се появи в магазините в
Коментари Харесай

Гамата iPhone 15 на Apple се появи в магазините в петък, докато хората чакаха на дълги опашки в Китай, Европа и САЩ, за да бъдат сред първите, които ще се сдобият с един от следващото поколение смартфони на компанията.

В навечерието на деня на пускане на пазара, анализатори на фирми като Wedbush Securities съобщиха, че предварителните поръчки за iPhone 15 се проследяват много по-силно от първоначално очакваното, с голямо търсене на своите първокласни предложения за iPhone 15 Pro, особено Pro Max. Сроковете за доставка и изпращане са преместени от края на октомври до средата на ноември за различни модели Pro.

Новите iPhone идват на фона на спада на продажбите на Apple за трето поредно тримесечие миналия месец. Приходите от iPhone възлизат на 39,7 милиарда долара за тримесечието, отбелязвайки приблизително 2% спад на годишна база, тъй като хората актуализират устройствата си по-рядко.

Според оценките на Wedbush около 250 милиона iPhone не са били обновявани повече от четири години. Напредъкът в системата на процесора и камерата, заедно с отстъпките от мобилните оператори, може да са повече от достатъчна причина хората най-накрая да надстроят тази година.

IPhone 15 Pro започва от $1099, а iPhone 15 Pro Max започва от $1199. Входното ниво на iPhone на Apple, iPhone 15 и iPhone 15 Plus, струва съответно $799 и $899.

Ето по-отблизо какво е новото:

Гамата на iPhone 15 е пълна с фини промени в дизайна

Най-новите iPhone са пълни с фини, но значителни промени в дизайна. Като начало, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max вече разполагат с титаниев корпус, което позволява на дизайна да бъде по-тънък и по-тънък от преди.

Други промени в дизайна на премиум моделите включват по-усъвършенствана 48-мегапикселова основна камера с по-голям сензор и нов телефото обектив за камера с 5x оптично увеличение, изключително за iPhone 15 Pro Max. Дизайнът на новите модели Pro също така включва контурни ръбове и бутон за действие с възможност за персонализиране, който дава на бутона за звънене/безшумен контрол допълнителни контроли, от стартиране на гласова бележка до писане на бележка. Серията Pro се предлага в четири цвята: бяло, черно, естествено и синьо.

Междувременно основните телефони iPhone 15 вече включват актуализирана стабилизация на изображението за правене на снимки и видеоклипове, 2x оптимизация и актуализирани портрети с по-богати цветове и по-добро представяне при слаба светлина. Те също така ще се доставят с инструмента „Dynamic Island“ — дом за предупреждения, известия и други контроли, на мястото на прореза — които преди бяха налични само на iPhone 14 Pro.

Apple показва новия iPhone 15 Pro след представянето му в кампуса на Apple във вторник в Купертино, Калифорния. Apple показва новия iPhone 15 Pro след представянето му в кампуса на Apple във вторник в Купертино, Калифорния. Джеф Чиу/AP

Серията iPhone 15 също така включва Ultra-Wideband чип за захранване на шепа нови функции, включително такава, която улеснява намирането на приятели, които споделят местоположението си в многолюдни райони.

IPhone 15 се предлага в 5 цвята (бял, черен, розов, зелен и жълт) и в два размера: 6,1-инчов екран за iPhone 15 и 6,7-инчов за iPhone 15 Pro.

Крайъгълна стъпка към универсално зареждане

Може би най-голямата промяна, идваща при моделите iPhone 15, е, че те вече ще използват USB-C кабел за зареждане, слагайки край на 11-годишната серия със собствения кабел за зареждане Lightning на Apple.

Сега клиентите на Apple могат да използват едни и същи USB-C зарядни устройства за захранване на своите iPhone, iPad и Mac компютри – няма повече нужда да намерите правилното зарядно устройство за всяко устройство. Apple каза, че специален USB-C контролер ще позволи скорости на трансфер до 20 пъти по-бързи, отколкото с USB-2 технология за iPhone 15 Pro.

Новите модели iPhone 15 вече ще използват USB-C кабел за зареждане, слагайки край на 11-годишната серия със собствения кабел за зареждане Lightning на Apple. Новите модели iPhone 15 вече ще използват USB-C кабел за зареждане, слагайки край на 11-годишната серия със собствения кабел за зареждане Lightning на Apple. Саманта Кели/CNN

Преминаването идва по-малко от година, след като Европейският съюз гласува да одобри законодателство, изискващо смартфони, таблети, цифрови фотоапарати, преносими високоговорители и други малки устройства да поддържат USB-C зареждане до 2024 г. Първият по рода си закон има за цел да намали броя на зарядните устройства и кабелите, с които потребителите трябва да се борят, когато купуват ново устройство, и да позволи на потребителите да смесват и съчетават устройства и зарядни устройства, дори ако са произведени от различни производители.

Apple също така продава USB-C Lightning адаптер за $29, за да позволи на хората да свържат съществуващите си Lightning аксесоари към USB-C-активиран iPhone или iPad, за да зареждат или споделят данни.

Компанията каза на CNN, че потребителите на iPhone могат да рециклират старите си зарядни устройства Lightning чрез програмата за рециклиране в магазина.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР