Ioniq 6 спечели наградите Автомобил на годината, Световен електромобил и

...
Ioniq 6 спечели наградите Автомобил на годината, Световен електромобил и
Коментари Харесай

Hyundai Ioniq 6 спечели 3 награди на конкурса Световен автомобил на годината 2023

Ioniq 6 завоюва премиите " Автомобил на годината ", " Световен електрически автомобил " и " Световен авто дизайн на годината "

Емил Василев преди 40 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

АвтомобилиИван Давидов - 9:34 | 08.04.2023

12-те най-здрави коли от последното десетилетие. Според J.D. Power, Consumer Reports, Repair Pal

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

На Международното автомобилно ревю в Ню Йорк се организира най-важната и влиятелна гала за награди в автомобилната промишленост – „ Световен автомобил на годината„.

Електрическият седан Ioniq 6 на Hyundai беше звездата на шоуто, като завоюва три от шестте категории, в това число „ Световен електрически автомобил “ и „ Световен авто дизайн на годината “.

Kia също завоюва премията „ Световен автомобил на годината “ със своя EV6 GT. Lucid Air завоюва премията за „ Световен първокласен автомобил “, а Citroën C3 беше разгласен за „ Световен градски автомобил “.

Ioniq 6 на Hyundai сигурно е привлякъл вниманието на автомобилния свят със впечатляващия си пробег, мощ и дизайн. Отличията на електрическия седан на премиите „ Световен автомобил на годината “ допълват впечатляващата му биография. Междувременно EV6 GT на Kia също беше сериозен съперник, печелейки премията за най-мощен автомобил. С тези два модела, които са водещи, е ясно, че бъдещето на автомобилната промишленост е електрическо, а Hyundai Motor Corporation е отпред.

Ioniq 6 е вторият автомобил на Hyundai Motor Corporation, който печели три категории на премиите „ Световен автомобил на годината “. Електрическият седан коства 41 600 $ в Съединени американски щати и се предлага общоприетоо с впечатляващ набор от технологии, в това число два 12,3-инчови екрана. Най-мощната му трансформация с два електромотора може да измине до 581 километра с едно зареждане и обезпечава мощ до 320 конски сили.

Макар че Ioniq 6 беше огромният победител на вечерта, останалите коли, които получиха награди, също заслужават внимание. Lucid Air, създаван в Съединени американски щати, предлага разкош и впечатляващи индикатори за мощ и пробег. Най-високопроизводителният му вид развива повече от 1200 конски сили и може да доближи 100 км/ч за по-малко от две секунди. Citroën C3, предопределен най-вече за пазарите в Южна Америка и Индия, предлага деловитост и жанр на рационална цена.

Наградите „ Световен автомобил на годината “ се правят оценка от интернационално жури, формирано от 100 автомобилни публицисти от 32 страни, което ги трансформира в международно уважавано самопризнание за върхови достижения в автомобилната промишленост. Дизайнерската компания на Иън Калъм създаде трофеите за тазгодишните спечелили.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР