Инвестиционният фонд Три морета“ е силен инструмент за всички участващи

...
Инвестиционният фонд Три морета“ е силен инструмент за всички участващи
Коментари Харесай

Министър Лорер: Инвестиционният фонд „Три морета“ е силен инструмент за ускоряване на икономическото възстановяване на региона чрез инвестиции на частен капитал в мащабни проекти

Инвестиционният фонд „ Три морета “ е мощен инструмент за всички участващи страни за ускорение на икономическото възобновяване на района посредством вложения на частен капитал в огромни планове в региона на превоза, енергетиката, зелена сила и цифрова промяна.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, който откри конференция на тематика “Дялови вложения в инфраструктура и нововъведения ”. Събитието се провежда от Българската банка за развиване, взаимно с Инвестиционния фонд “Три морета ” (3SIIF) и капиталовия съветник Amber International.

В панелната полемика се включиха още изпълнителният шеф на ББР Цанко Арабаджиев, който е и член на Народно събрание на 3SIIF, народни представители, зам.-председателите на Комисията за финансов контрол Владимир Савов и Мария Филипова, представители на пенсионно-осигурителни и застрахователни сдружения, както и на фондове за дялови вложения.

„ Чрез самодейността „ Три морета “ и нейния Инвестиционен фонд световните и локалните институционални вложители са изправени пред нови благоприятни условия да вложат средствата си в разнообразно портфолио от районни инфраструктурни активи “, сподели във видео обръщението си към форума министър Лорер.

Според него България, посредством своята банка за развиване, е напълно ангажирана да поддържа разгръщането на активността на фонда в целия район, в тясно съдействие както с частния бранш, по този начин и с обществените управляващи.

По думите му задачата е да се отключи капацитетът за вложения във вдъхновяващи хрумвания и планове.

Министър Лорер уточни, че в случай че се обезпечи среда за вложения в инфраструктура и нововъведения в района повече хора ще имат по-големи спестявания след своето пенсиониране, а това ще бъде спомагателен тласък за интензивен растеж на стопанската система. „ По-високият напредък ще бъде споделен от повече хора. По-добрата инфраструктура ще отвори нови благоприятни условия за бизнес. Бизнесът ще търси повече новаторски артикули и решения, тъй че да се развива по-бързо, и несъмнено, ще обезпечи по-високо възнаграждение за работещите в тази стопанска система на висока добавена стойност “, акцентира той.

„ Това е освен страхотна капиталова опция, само че и платформа за шерване на познания и разкриване на нови модели на съдействие “, акцентира изпълнителният шеф Цанко Арабаджиев. Той добави, че разговорът за решение на регулаторните провокации и насърчаването на директните контакти в допълнение ще отключат съществуващия капацитет и бизнес хрумвания.

Очаква се Фондът да помогне за унищожаване на съществуващите „ вътрешни бариери в границите на Европейски Съюз “ посредством сливане на обществен и частен капитал за вложения в инфраструктурно и новаторско икономическо развиване. ББР е акционер от клас А в 3SIIF към този момент съвсем две години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР