Инвестициите са един отосновните елементи, на които се залага, за

...
Инвестициите са един отосновните елементи, на които се залага, за
Коментари Харесай

Министър Богданов: Икономиката ни се променя, вече не сме място за нископлатена работна ръка

Инвестициите са един отосновните детайли, на които се залага, с цел да реализираме планувания в Бюджет 2024 иконически растеж от 3%. Това сподели пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.
Прочетете още
Днес имаше добра вест в тази посока - инвестиция от 1,1 милиарда евро на белгийски консорциум в произвеждане на литиево-йонни акумулатори за електрически автомобили, с която се разкриват 1000 работни места. Такава инвестиция е основна, с цел да може стопанската система ни да пораства, съобщи Богданов.

Нашата политика е да привличаме подобен вид вложители. Държавата ще подкрепи освен този план, а и всеки вложител, който желае да се развива в страната ни. Крайно време е България да е един заслужен сътрудник на тези планове. Няма по какъв начин нещата да се случват от самосебе си. Доскоро България не оферираше нищо съответно на тези вложители от позиция на поддръжка, уточни икономическият министър.

Попитан с какво страната ни притегля чужестранните вложители, той сподели: " В момента българската стопанска система е една от най-бързорастящите в Европа. Отчитаме рекорден растеж на задграничните вложения за последните 15 година "

Нашата стопанска система се трансформира, към този момент не сме място за нископлатена работна ръка. Ние сме оптимисти да продължим този развой, разяснява Богдан Богданов.

Той означи, че " Лукойл " е стратегически актив и сериозна инфраструктура за българската страна.

Ние би трябвало да създадем всичко възмжоно този актив да съществува, хората да си запазят работните места и да имаме задоволително горива на допустимо най-ниските цени. Затова страната би трябвало да има роля при продажбата на компанията, съобщи министърът на стопанската система и промишлеността.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР