"Инвестиции в екологичното производство на енергия остават наш основен приоритет

...
"Инвестиции в екологичното производство на енергия остават наш основен приоритет
Коментари Харесай

Наш основен приоритет е инвестирането в производство на чиста енергия: Инж. Александър Димитров, директор на Топлофикация Велико Търново

"Инвестиции в екологичното произвеждане на сила остават наш главен приоритет и през 2022 година Планираме да вложим средства в рационализация и усъвършенствания на когенерацията на "Топлофикация Велико Търново ".

При тази „ технология “ не се отделят във въздуха нездравословни субстанции като фини прахови частици и серни диоксиди.

За производството на електро и топлоенергия сдружението употребява природен газ и биомаса. Ние осигуряваме екологично и чисто отопление за всички, включили се към централното парно. " съобщи инж. Александър Димитров, шеф на предприятието.

Той показа, че са вложили и в още един когенератор за високоефективно произвеждане на електрическа сила. "Новото оборудване ще способства за нарастване на производството на сила от природен газ, който се смята също за добра опция на твърдите изкопаеми горива. ", добави инж. Димитров. Директорът уточни, че употребата на новия когенератор ще удовлетвори в дълготраен проект възходящите екологични условия към топлофикациите, налагани от Европейския съюз и ще даде опция за основаване на по-гъвкави стратегии за клиентите.

Инж. Александър Димитров описа, че когенерацията е технология за централизирано по едно и също време произвеждане на електрическа енергия и топлоенергия. "При обичайните способи на електропроизводство огромно количество потребна топлота се изхвърля в околната среда под формата на кондензна топлота от парата. При когенерация се употребява отпадната топлота и създава по едно и също време топлоенергия и електричество в смесен развой с по-висока успеваемост. Увеличаването на каузи на производството на сила посредством когенерационен способ е измежду целите на Европейския съюз ", показа още инж. Димитров.

Инж. Димитров съобщи, че във Велико Търново има развита топлопреносната мрежа с обща дължина над 40 км. "Същата е построена на 2 основни стебла и автомагистрали. Всички абонатни станции са оборудвани с контролери за автоматизирано контролиране на отоплението и битово-горещото водоснабдяване. С тези уреди "Топлофикация Велико Търново “ има опция да доставя с топлинна сила, хиляди семейства и няколко десетки публични, административни здания и икономически предприятия. ", уточни инж. Димитров. Той добави, че с избора на отопление на парно, великотърновци спомагат за запазване на чистотата на въздуха в града.

"Присъединяването към услугата е еднократна инвестиция, която обезпечава идентична температура във всички пространства и комфорт, който няма аналог. Централното отопление е поръчител за уют в дома или на работното място. ", изяснява шефът на предприятието. "Едновременно с отоплението на своя парцел, нашите клиенти употребяват безкрайно топла вода за бита. “ прибавя инж. Димитров.

Той уточни, че с помощта на промоционалните акции за лоялните и нови клиенти услугите са евтино. "По този метод се стремим да не натоварваме фамилния бюджет, както и да се отблагодарим и насърчим коректността на клиентите. За поредна година, клиентите имат опцията да заплащат единствено 6 лева за кубик топла вода. Единственото изискване за присъединяване в програмата е липса на просрочени отговорности към сдружението ", декларира инж. Димитров.

"В последните години в сдружението извършихме редица усъвършенствания върху нашите уреди за те да могат да работят на цялостен потенциал и клиентите ни да получават качествена услуга. Направихме рехабилитация на очистващата апаратура и електрофилтрите. Всяка година през летните месеци подменяме амортизирани сектори, с цел да снижим опцията от огромни повреди през зимата ", съобщи инж. Димитров.

По думите му абонатните станции в постройките се обслужват и ръководят от експерти в своята област. Всеки един от тях има профилирано обучение и минава годишни обучителни курсове, което спомага за възстановяване на качеството на услугата - топлоснабдяване ", уточни инж. Димитров.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР