Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като

...
Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като
Коментари Харесай

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, защото платформата за търговия с криптовалути неотдавна регистрира първата си тримесечна облага от две години насам.

Към края на предходната година размерът на търговията означи напредък на фона на ралито на Биткойн (BTC) и упованието на регулаторно утвърждение за първите спот BTC борсово търгувани фондове (ETF), което още веднъж разпали интереса към токена.

Въпреки забележителния скок от 400% през 2023 година, акциите на Coinbase останаха релативно постоянни през тази година.

Това неспокойствие обаче може да се окаже прибързано. Макар че Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) в действителност утвърди 11 Биткойн ETF през януари, дълготрайните последствия за Coinbase са несигурни.

Спот Биткойн ETF-ите оферират на вложителите експозиция към най-голямата криптовалута в света, без да е належащо да я имат непосредствено.

Coinbase може да завоюва като настойник на BTC токените, държани от тези фондове. Въпреки че $69.5-те милиона – които компанията е спечелила от попечителски такси през 2023 година – те съставляват едвам 2.2% от общите доходи на групата, се чака тази цифра да се усили. Компанията е разкрила, че служи като настойник за осем от 11-те спот ETF за BTC.

Недостатъкът обаче се крие в дребните маржове от попечителски услуги. От Mizuho пресметнаха, че Coinbase печели такса от почти 0.07%, което е доста по-ниско от комисионите за търговия в размер до 0.6%, които може да начислява на клиентите за транзакции с криптовалути.

Освен това има опасения, че разпространяването на евтини спот Биткойн ETF може да понижи тласъците на вложителите да търгуват с действителни BTC . За Coinbase спадът в размера на търговията може бързо да компенсира всички облаги от попечителските услуги.

Досега Coinbase твърди, че не е следила доказателства за канибализация. Компанията чака приходите от абонамент и услуги през първото тримесечие да набъбнат с до една трета на годишна база до $410 $480 милиона.

Не е ясно обаче каква част от този растеж се дължи на приходите от лихви, получени от запасите за постоянни монети и други артикули. Този поток от доходи стана забележителен, като през предходната година набъбна със 150% до почти $868 милиона, съставлявайки 30% от общите доходи на групата.

Въпреки тези позитивни индикатори оценката на Coinbase наподобява богата. Акциите се търгуват на цена 14 пъти по-висока от приходите, спрямо 3 пъти преди година, надхвърляйки множителите на по-големите и по-печеливши борсови оператори като Cboe и Лондонската фондова борса. Следователно вложителите може да желаят да проявят нерешителност в разгара на треската към крипто ETF.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР