Инвеститорите на всякаква възраст трябва да обмислят дали да не

...
Инвеститорите на всякаква възраст трябва да обмислят дали да не
Коментари Харесай

Експерти: Криптовалутите принадлежат в портфолиото на инвеститори от всички възрасти

Инвеститорите на всякаква възраст би трябвало да обмислят дали да не прибавят криптовалути към портфолиото си, считат някои финансови съветници, представени от CNBC.

" Преди четири години може би един от десетима клиенти идваха в офиса и желаеха да научат повече за цифровите активи и криптовалутите ", споделя сертифицираният финансов планьор Дъглас Бонапарт, президент на Bone Fide Wealth — компания, която работи най-много с милениали. " Сега, единствено четири години по-късно, делът им е 50 % ". Другите 50 % би трябвало да получат нужната информация и обучение, счита още той.

Клиентите на Айвъри Джонсън са малко по-възрастни, само че също се интересуват от криптовалутите, споделя той. " Всеки път, в който 65-годишен мъж от Лонг Айлънд се обади и стартира да приказва за ripple, то знаеш, че той води такива диалози и с приятелите си ", споделя Джонсън, създател на Delancey Wealth Management.

Професионалистите в областта на ръководство на активи поучават да се консултирате, в случай че имате подозрения дали сходна инвестиция е подобаваща, както и по какъв начин да методите към криптосвета. Както и какво да вършиме, в случай че към този момент сте успяли да спечелите забележителна сума.

Бонапарт поучава клиентите, които са изкарали забележителна възвращаемост от инвестиция в криптовалута, да употребяват облагата, с цел да изпълнят друга огромна цел — изплащането на жилище или различен дълг.

За други клиенти, споделя Джонсън, притежанието на криптовалута може да е уместно в дълготраен проект. " Очевидно има повече волатилност в този клас и следователно се прицелваме към по-дълъг интервал ", споделя той.

Но специалисти предлагат да не бързате да се гмуркате в дълбокото — т.е. да се концентрирате първо върху старите и добре познати криптовалути като Bitcoin и Ether. Към момента има още най-малко 15 хиляди други криптовалути, по данни на CoinMarketCap. Но Bitcoin и Ether образуват към 60 % от пазарната капитализация на всички криптовалутите.

Експертите предизвестяват, че въпреки Bitcoin да е мощно волатилен, при по-малките криптовалути придвижванията са още по-главозамайващи.Друг съвет е вложителите да не отделят повече от 5 % от портфолиото си за криптовалути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР