Инцидентът сериозно усложни отношенията между САЩ и Китай.Американската армия потвърди,

...
Инцидентът сериозно усложни отношенията между САЩ и Китай.Американската армия потвърди,
Коментари Харесай

Шоуто свърши. Как беше свален китайският разузнавателен балон!?

Инцидентът съществено усложни връзките сред Съединени американски щати и Китай.

Американската войска удостовери, че самолети на военновъздушните сили, прелитащи над щата Южна Каролина, са свалили въздушната сонда, за която Китай утвърждава, че е цивилно изследователско оборудване, което се е отклонило и заблудило заради ветровете.

От четвъртък някои елементи на американската войска бяха в бойна подготвеност, само че решението за офанзива на сондата беше взето едвам на 4 февруари.

Останките от самолета паднаха в Атлантическия океан, в този момент се търсят.

Вашингтон е уверен, че това е " шпионски балон ", Пекин упорства да не се бърза със заключенията.

Пентагонът също заяви, че е засякъл различен, втори балон, летящ в небето над Латинска Америка.

Всичко това съществено усложни така и така обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай. Вашингтон анулира работното посещаване на своя външен министър Антъни Блинкен в Китай.

Получи порция рецензии и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който счита, че " тази въздушна топка не е належащо да бъде сваляна, стига да не съставлява опасност за хората на земята ". Но на 4 февруари Белият дом разгласи, че Байдън е дал заповед за свалянето на балона на 1 февруари. Пентагонът обаче е предложил да се изчака с това.

Китайското външно министерство призна, че балонът е китайски, само че отхвърли обвиняванията в шпионаж, заявявайки, че това е " чисто гражданско устройство, употребявано за проучвания, основно за метеорологични цели, което се е отклонило от курса заради мощните ветрове ".

Самото заличаване на сондата беше превърнато в шоу – посочваха го онлайн по американските малките екрани. Беше свален при втория опит от изстребителите. А останките от сондата се разрушиха в териториалните води на Съединени американски щати.

„ Китайският аеростат наблюдаваше серия стратегически уреди в Съед инените щати “, сподели тогава шефът на Пентагона Лойд Остин.

Беше оповестена зона, закрита за полети и мореплаване. Понастоящем китайската сонда се търси във водите на Атлантическия океан. Да забележим какъв ще е вторият сезон на шоуто.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР