Инцидент в лаборатория в Китай най-вероятно е причинило пандемията от

...
Инцидент в лаборатория в Китай най-вероятно е причинило пандемията от
Коментари Харесай

Инцидент в лаборатория най-вероятно е причинил пандемията от COVID-19, казваха САЩ

Инцидент в лаборатория в Китай най-вероятно е предизвикало пандемията от COVID-19 , заяви Министерството на енергетиката на Съединените щати в неделя. Заключението му е на база на нови разследващи данни, макар че разследващите организации на Съединени американски щати остават разграничени за произхода на вируса, оповестява New York Times.

Промяната в заключението на министерството, което преди този момент за появяването на вируса, е маркирана в документа от 2021 година на шефа на националното разузнаване Аврил Хейнс.

След тримесечни изследвания тогава разследващите органи на Съединени американски щати не можаха да излязат с единно умозаключение по въпроса за произхода на COVID-19. Разглежданите хипотези бяха сведени до две - вирусът или е минал от инфектирано животно в индивида, или е изминал от китайска лаборатория в Ухан, само че нито една взе превес.

Според чиновници, чели класифицирания отчет, Министерството на енергетиката е направило преценката си с " ниска убеденост ". Пред изданието обаче те не са поискали да разкрият какви са били разследващите данни.

Но доста от заключенията на Министерството на енергетиката идват от неговата мрежа от национални лаборатории, които организират биологични проучвания, отбелязва New York Times. Изводите преди бяха направени по-скоро на обичайното разузнаване или прихващане на връзки.

Различните отдели на разузнаването на Съединени американски щати са стигнали до разнообразни преценки за произхода на пандемията, се показва в новия отчет. Министерството на енергетиката в този момент се причислява към Федералното бюро за следствие (ФБР), като споделя, че вирусът евентуално се е популяризирал посредством случай в китайска лаборатория.

Четири други организации, дружно с народен разследващ панел, към момента считат, че пандемията евентуално е резултат от естествено предаване, а две не са решили.

Въпреки другите разбори на организациите, актуализацията удостоверява съществуващия консенсус сред тях, че COVID-19 не е резултат от китайска стратегия за биологични оръжия, споделят хората, които са чели секретния отчет.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан е отказал да удостовери или отхвърли информацията пред Си Ен Ен в неделя. ФБР отхвърля коментар.

Случаите на COVID-19 станаха известни в края на 2019 година, когато възходящ брой хора в китайската провинция Ухан се оказаха инфектирани с незнаен на науката ковид със гибелен резултат и бързо разпространяване.

През май 2020 година Световната здравна организация (СЗО) разгласи пандемия. Месеци по-късно специалистите заключиха, че вирусът най-вероятно има органически генезис, само че СЗО и обособени страни започнаха за това какъв тъкмо е той.

Към средата на 2020 СЗО смяташе, че лабораторният произход на COVID-19 е. Учените изгубиха тази сигурност едвам когато при започване на 2021 година стана ясно, че трима души от лаборатория в Ухан са били инфектирани още през ноември 2019 година, написа.

През май 2021 година президентът на Съединени американски щати на разследващите служби да проучат въпроса с произхода на вируса.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР