Инцидент на опасна детска площадка в столичния квартал Манастирски ливади“

...
Инцидент на опасна детска площадка в столичния квартал Манастирски ливади“
Коментари Харесай

Писъци огласиха София! Бебе в „Пирогов“ заради опасно игрище, ударено е с невиждана сила

Инцидент на рискова детска площадка в столичния квартал „ Манастирски ливади “ в понеделник. Заради раздрана мрежа бебе в количка е било ударено мощно по главата от топка, която играещи деца ритали, сигнализира майката на потърпевшото дете във Facebook групата „ Заедно за Манастирски ливади-Запад “. Детето е добре и след обзор в „ Пирогов “ е било пратено в къщи.
„ Току-що минаваме с количката с бебето ни на съвсем година и деца, играейки на игрището, ритнаха топката мощно и заради неналичието на мрежа и всевъзможни предпазни средства топката падна с голяма мощ върху главата на детето ни! Сега сме на път за „ Пирогов “, тъй като плаче неистово и е с отворена фонтанела към момента!!! “, написа майката.
Под поста й се изляха гневни мнения на жителите на квартала, които от повече от година сигнализират администрацията на регион „ Витоша “, че площадката е рискова поради раздраната мрежа.
„ Колко сигнала трябваха, с цел да се направи даже ограничение на достъпа? Трябваше по нехайство да се „ демонтира “ главата на детенце на годинка, с цел да си мръднете пръста за нещо ли? “, гласи един от мненията.
Огради
Екип на „ Телеграф “ отиде на място през вчерашния ден по обяд и откри, че площадката е към този момент оградена с висока железна ограда и е затворена за достъп, а компрометираната ограда – демонтирана. Работата на място се изпълняваше персонално от зам.-кмета на региона Кънчо Кънев.
„ Игрището не се пази, колкото и крепко да е направено нещо, някой като се пробва да го счупи, го чупи. Като дойдете по-късно, ще видите група деца, които преднамерено агресират по игрището и ритат топката към прозорците на прилежащите блокове “, разяснява пред „ Телеграф “ Кънев.
Районният кмет Теодор Петков също е на мнение, че причина за окаяното положение на игрището са вандалски прояви. Пред „ Телеграф “ той позволи, че топката може да не е предходна през дупка в мрежите, а от горната страна над тях. По думите на Петков Столична община е отпуснала общо 130 000 лв., с която ще бъдат ремонтирани четири-пет стадиони, измежду които и въпросното.
Очаква се към средата на август ремонтът да започва. Петков посочи, че игрището е било подаяние от строителна компания, само че призна, че в действителност би трябвало да има по-сериозна мрежа.
Огромна част от жителите на квартала обаче са безапелационни, че повода да се стигне до случая е точно слабата мрежа, която не устоя на мощни удари с топка, а не вандали. Много майки споделят, че техните деца също са се разминавали на косъм от случай. „ Те са поставили материали като за макет, след това споделят, че имало вандали. Нелепо е, оградата би трябвало да се направи от по-дебело желязо, да е по-солидно захваната и по-висока “, разяснява админът на Фейсбук-групата Веселин Кръстев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР