Интервю с проф. Георги Момеков, д.ф.н., председател на Българското научно

...
Интервю с проф. Георги Момеков, д.ф.н., председател на Българското научно
Коментари Харесай

Заблудите за магнезия


Интервю с проф. Георги Момеков, д.ф.н., ръководител на Българското научно сдружение по фармация

С такава известност се снабди магнезият през последното десетилетие, че чувството ни е като че ли за него знаем толкоз, колкото и за киселото мляко да вземем за пример. Знаем, че е потребен и защо оказва помощ, само че надали някой е позволил опцията, че сме изпаднали в илюзия за най-важното – ние в действителност не знаем какво пием.

Умишлено насадено или не, неведението ни слага в неизгодно състояние да вършим избор със „ затворени очи “. За да разобличи недоразумението, битуващо от години, се обърнахме не към кого да е, а към проф. доктор Георги Момеков. Той е ръководител на Българското научно сдружение по фармация и началник на катедра „ Фармакология, фармакотерапия и токсикология “ при Фармацевтичен факултет на Медицински университет – София, само че също по този начин е и професорът, който в никакъв случай не икономисва истината.

Здравейте, проф. Момеков! Вярно ли е, че вземаме магнезий, само че действително не знаем какво пием?



проф. Георги Момеков, д.ф.н., ръководител на Българското научно сдружение по фармация

Здравейте! Да, евентуално отговорът ми ще шокира мнозина, само че работата е там, че към този момент сме приели нещата към магнезия за кристално ясни, а те надалеч не са такива. Смятаме да вземем за пример, че пием магнезий, а в реалност в устата ни влиза химично съединения, което може да съдържа сред 15% и 60% чист магнезий. Изпиваме го и се надяваме тялото ни да го усвои, само че постоянно резултатът не покрива упованията. Или казано в резюме, не знаем нито какво количество чист магнезий пием, нито пък дали и до каква степен организмът ни ще го усвои. 

Това „ секрети от кухнята “ на фармацията ли са?

Да, може и по този начин да се каже. Но не е наложително човек да е изучавал фармация, с цел да разбере кой артикул ще му свърши работа. Той би трябвало да доставя съответно количество чист магнезий, който се усвоява в задоволителна степен в тялото. Това си личи по резултатите. Такъв магнезий бихме могли да назовем мощен магнезий.

А кой е най-силният магнезий?

Разработването на „ най-силния магнезий “, както вие се изразихте, от дълго време е предизвикателство във фармакологията* и фармацевтичните науки въобще. Наскоро група френски сътрудници реализираха незабравим триумф в тази посока, създавайки така наречен маслен магнезий, който у нас е прочут с името MagCombo (Магнезий комплекс). При създаването му те взели магнезиевото съединяване, което съдържа най-високо количество чист магнезий, и го сложили в маслена среда, осигуряваща оптималната бионаличност – т.е. асимилиране на признатото интензивно вещество. Така не просто подсигурили, че с MagCombo одобряваме задоволително количество чист магнезий, само че и осигуряваме неговото оптимално асимилиране в тялото, тъй като в посочената форма се реализира до 92% асимилиране на включеното интензивно вещество. Това е с цели 35% повече, в сравнение с то съумява да усвои от твърдите форми, каквито са таблетки и другите стандартни дозови форми. За производството на продукта е употребена новаторската, патентована технология за капсулиране LICAPSTM, която разрешава включването на дефинирани количества течности в твърди желатинови капсули. По този метод препоръчваното количество магнезий за дневен банкет е комфортно дозирано в една капсула. Количеството потребни субстанции, които всяка капсула MagCombo доставя в тялото, се равнява на това, което то би получило при поглъщането на 3 до 6 таблетки, съдържащи съединения с ниска степен на асимилиране и оттова несъответстваща биологична интензивност.

Кога да пием масления магнезий?

По своя състав MagCombo не е просто магнезий, а съставлява магнезиев комплекс – той съдържа също по този начин витамините В2, В6, В12 и С. Всички тези субстанции са по този начин дозирани, че всяка капсула задоволява дневните потребности на възрастен субект. MagCombo е подобаващ при необятен набор проблеми. Съдържащият се в него комплекс демонстрира позитивен резултат за поддържане естествената сърдечна функционалност, оказва помощ за елиминиране на крампите и оказва влияние върху нервната система, изключително при пренатоварване, стрес и прочувствено напрежение. Приет преди лягане, той усъвършенства съня и спомага за пълноценна отмора.



Можете да откриете MagCombo в най-близката аптека до вас.
 



 

* Фармакологията учи действието и използването на медикаментите, разглеждайки взаимоотношението сред медикаментите и човешкия организъм.

 

Източник:

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР