Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия

...
Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия
Коментари Харесай

Бритиш Американ Табако България коментира рекордно ниските данни за нелегална търговия през 2019 г.


Интервю с Мила Маречкова, шеф и шеф Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България.

Току-що бяха показани последните резултати от изследването на празните опаковки, с които се мерят равнищата на противозаконна търговия у нас. Как ще ги коментирате?

Данните са от без значение проучване на Нилсен, проведено от пет тютюневи компании от „ Инициативата против противозаконната търговия “, част от която е и Бритиш Американ Табако в България. С изследването, което организираме от 2010 година насам се мери равнището на противозаконна търговия с цигари в страната посредством събиране и разбор на празни опаковки от цигари през всяко тримесечие.

Представихме последните резултати за тази година досега, като за следващ път те демонстрират наклонност за поддържане на ниски равнища, както и записват най-нисък дял досега от осъществяване на проучването, а точно 3,4% към средата на 2019 година при над 30% през минали години. Успоредно с това, в случай че би трябвало да съпоставим страната ни по този индикатор с други държави-членки, където се организира същото изследване, България е още веднъж с най-ниски равнища.

Постигнатото досега у нас е образец за мощно изразените задължения за работа както на държавното управление, по този начин и на всички право-охранителни органи въз основата на ефикасната съгласуваност сред тях. Всичко това докара до тези извънредно ниски равнища на незаконната търговия в страната, за което бихме желали да им благодарим. В тази връзка, приветстваме и инициираните промени в Наказателния кодекс, които последваха след разбиването на незаконните заводи в страната. Намаляването на незаконната търговия от една страна защищава пазара от артикули с неразбираем генезис, а също и усилва приходите в държавния бюджет.

Вярвам, че в това отношение работата и съдействието на държавните институции и промишлеността ще продължат и отсега нататък.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР