Интервю с Борил Соколов - кандидат за депутат от Гражданска

...
Интервю с Борил Соколов - кандидат за депутат от Гражданска
Коментари Харесай

Борил Соколов: Никой луд няма да инвестира при ситуация с държавен рекет

Интервю с Борил Соколов - претендент за народен представител от " Гражданска платформа Българско лято ", лидер на листата в 23 МИР-София и ръководител на платформата.

Г-н  Соколов, Вие сте един доста естествен човек, който не се е занимавал с политика досега. Представете се малко по-подробно.

Наистина съм елементарен човек, който досега не се е занимавал с политика. Важно е да отбележа, че никой от Гражданска платформа „ Българско лято ” не е политик. Не сме построени от изхабени лица, а залагаме на нови. Смятаме, че смяната няма по какъв начин да стане с безусловно същите хора. Занимвал съм се с бизнес, работил съм и  като маркетинг шеф в една от компаниите на господин Васил Божков – Еврофутбол. Но не съм имал директен контакт с него, не сме се и познавали. Смятам, че съм почтен и заслужен човек, а това са главните качества, които би трябвало да имат новите политици,  ако желаеме да има смяна.

Направи ми усещане,  когато се запознавах с вашата визитка, че сте роден в Деня на будителите. Кое ваше качество считате за най-силно?

Честността ми. Абсолютно отговорно го декларирам. Знам, че в годините хората са чували това доста постоянно от политиците, само че ние в „ Българско лято ” носим тези качества и занапред ни следва да потвърдим това. Ще влезем в новия парламент и още през първите дни това ще си проличи. Най-важното за мен са честността и достолепието.

Да си представим, че сте влезнали в идващото Народно заседание. Вие с коя активност бихте се заели?

С туризма. Той играе основна роля в развиването на редица региони в България, заради капацитета за основаване на работни места, изключително за младежи. Туризмът и маркетингът си наподобяват доста. България е богата на природа, имаме невероятни места, един парадайс! За това върша сравнението сред маркетинг и туризъм, тъй като е нужно да се предложи този артикул  по верния метод, с цел да имаме по-високи приходи от този бранш. Летният туризъм би трябвало да се разграничи на зони – такива за отдих и такива за развлечения и занимания.

Имате ли мощни лица в множеството области?

Не в множеството области имаме такива лица, а във всички. Наистина имаме готови професионално лица, като да вземем за пример юрист Людмил Рнгелов, човек с дълготраен юридически опит, който би вкарал ред в правосъдната система. Имаме лекари, които ще оказват помощ в опазването на здравето да се минимизира административната активност. Да бъдеш доктор е предопределение и те би трябвало да имат една съществена задача - здравето на пациентите.

А с образованието, какво бихте правили, тъй като то е основополагащо?

Имаме прелестни учители. Просто се работи целеустремено, хората да са необразовани. Но в тази сфера също имаме експерти, на които ще оставим да се погрижат за тази болна тематика.

Засегнахме тематиката, само че кажете какви са ви главните цели и цели?
 Борил Соколов: От Българско лято чакаме 8-9 % на идващите избори Борил Соколов: От " Българско лято " чакаме 8-9 % на идващите избори
" Слуховете за пазаруване на избор са смешни. Нямаме корпоративен избор. Искаме смяна и правдивост, няма по какъв начин да работим с методите, които...

Основните цели на Гражданска платформа „ Българско лято ” са справяне с корупцията. Това не е толкоз мъчно. Има работещи образци и на Изток, и на Запад, няма да откриваме занапред топлата вода. Второто значимо нещо е премахването на неограничената власт на прокурора. Това също има по какъв начин да се случи. Не мога да схвана, за какво в това въпреки и малко време в този момент до изборите, сътрудниците не го направиха. И третото значимо нещо е да организираме така наречен децентрализиран солидарен  бюджет. Това е нещо, което по-скоро касае общините. Сега сме пред парламентарни избори, само че законите се коват в Народното събрание. Този децентрализиран солидарен бюджет ще развърже ръцете на всяка една община, да може да взема решение своите проблеми, знаете на едно място има проблеми с осветяване, на друго с асфалтиране, паркиране, без детски градини. Отделно, тук в случай че интегрираме пряката народна власт, всички поданици в дадената община ще могат да гласоподават, кое е предпочитано.

С кои партии бихте се коалирали?

Не бихме се коалирали с партиите на статуквото – ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, така наречен „ патриоти. Разговори може да водим с партиите на митинга, само че коалиция би могла да се реализира, единствено в случай че забележим, че те носят три съществени полезности, на които ние залагаме: достолепие, чест и правдивост. И в случай че в действителност ще работят за интереса на България

В случай че се сформира кабинет и вие сте в него, кое бихте предложили да се направи първо?

Този въпрос се припокрива с задачите на партията – главното е прекъсване на корупцията, унищожаване на неограничената власт на основния прокурор, както и да създадем една сигурна стопански среда. За да бъде реализирано това би трябвало да се отстрани натискът над бизнеса. Няма по какъв начин в тази обстановка, в която се намира България, ние да търсим непознати вложители. Никой вманиачен няма да влага парите си при обстановка, в която може да има държавен рекет, както се е случвало не един път и два пъти. Знаете какъв брой хора описаха такива неща, само че естествено прокуратурата мълчи – те се занимават с надалеч по-важни проблеми.
 Васил Божков: Всички ги е боязън от нас, тъй като ще сменим модела (ВИДЕО) * Васил Божков: Всички ги е боязън от нас, тъй като ще сменим модела (ВИДЕО)*
Идеологът на Гражданска платформа „ Българско лято ” Васил Божков даде изявление за Веселин Дремджиев от ТВ1. - Г-н Божков, бя...

Какво мислите за министрите в сегашния кабинет. Бихте ли желали те да продължат работата си, тъй като те започнаха доста мощно?

Много хубаво го казахте – започнаха доста мощно. Обаче какво стана по-късно. Например вкарването, на основана по отношение на Конституцията и закона, партия като „ Българско лято ” в някакъв черен лист. Вкарването на партия, чийто запас е човешкия, а не финансовия е неуместно, неетично, аморално. Питам, за какво го направиха, само че никой от тях не обръща внимание. Васил Божков е идеологът на партията, само че чисто юридически той не е обвързван с партията. Питам ги, за какво демократична партия е вкарана в този черен лист. Пуснахме запитвания до Национална агенция за приходите, до ДАНС, до финансовото министерство... Отговор няма.

Какво ще кажете на хората, за какво да гласоподават за вас ?

Защото ние сме единствената опция от млади и почтени хора, които в действителност могат да трансформират България. Но няма ли да ме питате и за пазаруването на гласове? Много забавно е това изказване на прокуратурата за пазаруване на гласове. Човек имал в себе си 60 заявления за покровители, при 20 секции в самото обитаемо място – Етрополе. Уважаема прокуратура, декларациите за покровители са идентични за цялата страна. Всеки човек станал покровител, без значение, къде е адресната му регистрация по персонална карта, може да бъде покровител във всяка една секция в страната. Аз мога да ви разкрия скица за пазаруване на гласове. За дадени партии купуват гласове, като имат членове в секционните комисии, на които даже страната заплаща. Това беше смешка, несъмнено, към прокуратурата, само че тези нелепи удари против нас минаха всевъзможни граници. Вече ги одобрявам с усмивка.

*Цялото изявление на Борил Соколов гледайте. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР