Интервю на Стефан МАРКОВ, Novinite.bgСтефан Гамизов е енергиен експерт, лобист,

...
Интервю на Стефан МАРКОВ, Novinite.bgСтефан Гамизов е енергиен експерт, лобист,
Коментари Харесай

Гамизов пред Novinite.bg: Радев е зъл клоун от руски цирк! Щях да се бия на фронта в Украйна, ако можех, защото Путин има план да окупира част от нашето Черноморие

Интервю на Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Стефан Гамизов е енергиен специалист, лобист, политически анализатор, държавник и предприемач, който е измежду дребното известни персони, стоящи твърдо на позициите си през годините, без да ги сменя съгласно посоката напразно. За всичко това заплаща висока цена и даже се постанова да напусне рамките на България, с цел да подсигурява физическото си оцеляване – своето и на околните си. Стефан Гамизов безспирно нападна поставените на колене пред Русия български управляващи, служби и елементарни тролове. Само изричането на името му втриса сътрудниците на Кремъл у нас и по тази причина мнението му е ценено и значимо за демократично настроените пластове на обществото. Експертизата на Гамизов е високо ценена в целия свят - не е загадка, че той е в основата на няколко плана у нас и в Европа, които имат за цел да лимитират съветското въздействие и да отслабят задушаващата му хватка, която пречи на Стария континент да диша свободно. В този ред на мисли, Гамизов е измежду най-популярните персони в обществените мрежи и анализите му са доста харесвани и необятно коментирани. Ето за какво Novinite.bg го потърси за изявление, а той откликна, макар запълнената си стратегия и непрекъснатата липса на свободно време.

- Г-н Гамизов, по какъв начин бихте коментирали скорощната визитата на Володимир Зеленски у нас? Какво значи тя и имаше ли нещо, което остана зад кулисите?

- Във всяко посещаване по време на война, изключително в случай, че България играе извънредно значима роля в тази война и за двете страни, да, има доста непублични неща, за които и да знаех нещо, не бих споделил. Мисля, нямате подозрение, че моята позиция е 100% проукраинска и имам вяра, че няма друго решение, с изключение на военното - до цялостна деокупация на окупираните украински територии, с следващ съд и репарации, с които Русия да бъде осъдена. Но да отбележа нещо съгласно мен значимо - България е в шизофренично състояние, с помощта на този несъответстващ и в действителност вършещ закононарушения под закрилата на имунитета си човек в лицето на Румен Радев. От една страна несъмнено половината от жертвите, дадени от руснаците в Украйна са породени от български муниции от друг диаметър и предопределение - това се отнася и за загубите на руснаците на бронетанкова техника, което е голям принос за свободата и спасението на украинската страна и нация. Но въпреки това, България си остава главен провинен за финансирането на войната, тъй като Турски Поток, който е противозаконен, предходната година обезпечи големи пари и продължава да ги обезпечава на съветската тирания. Ние, под ръководството на Радев и служебните му държавни управления, се превърнахме в държава-мерзавец, която е директно забъркана в незаконната война през финансирането й. 5 милиарда лв. муниции и оръжие за Украйна, които са платени, а не подарени, както би трябвало да бъде (не забравяйте, че до този миг са раздадени на олигарси отпред с Лукойл 10 милиарда лв. енергийни помощи без всевъзможен смисъл, с изключение на корупция и обогатяване), а против тази “помощ ” за Украйна, най-малко 25 милиарда евро е получил Путин за войната си с помощта на Радев и служебните му държавни управления, които не започнаха нищо, с цел да спрат този съветски боен хибриден газопровод Турски Поток. Нищо не се прави и в този момент от новата коалиция, която отхвърля да уволни хората на Движение за права и свободи, които са на Путин действително в българските държавна изпълнителна власт, държавни компании, правосъдна власт, държавни медии (Кошлуков и Волгин са крещяща наглост) и какви ли не държавни регулатори и организации. Колко контрабанда с българско присъединяване настрана е предходна и минава през България за съставни елементи за съветско оръжие и какъв брой съветски милиарди са изпрани и се перат в България, както и какъв брой ирански газ е продаден в България с сменени документи в Турция и против това Иран е дал оръжие на Русия и е обезщетен с бартер този газ в Китай?! За всичко това може единствено да гадаем. България е значим съдружник на Русия против Украйна и това би трябвало да бъде ликвидирано, а отговорните да бъдат съдени.

- Какво е визията ви за опцията Украйна да закупи нашите реактори от АЕЦ Белене, могат ли те да са й от изгода?

- При тях да, тъй като тези реактори са стопански неподлежащи на естествена комерсиална употреба, в случай че би трябвало да инвестираш тях. Но в случай че някой ти ги подари и оборудва като помощ, както е в Украйна или без пари, тогава сметката ще излезе. Този вид реактор, AES-92 беше изхвърлен от самите руснaци и сменен с AES-2006, който е реакторът употребен в Беларус, Турция и Украйна. Така че, да, в случай че е без пари, с цел да компенсира бъдещите загуби от ниска успеваемост и преправка на целият план, тогава това е алтернатива за нуклеарна централа. В понеделник публикувахте, който в детайли изяснява всичко.

- Вреди ли в интернационален аспект позицията на Румен Радев по отношение на войната в Украйна?

- Радев е смешник от съветски цирк, само че злобен смешник. Защо, към този момент обясних нагоре. Позорът, който той навлече на България с държанието си по време на тази незаконна война в Украйна, ще ни преследва доста дълго време, в случай че не бъде подложен на импийчмънт. Радев е парламентарен рушител на съветска работа и обвързван с българската проведена енергийна престъпност, която е на директно послушание на дясната ръка на Путин в лицето на Сергей Кириенко. Знаете, че пребивавам от съображения за сигурност в самоналожено заточение в чужбина и повярвайте ми, в никакъв случай както през последните седмици не съм изпитвал такова възприятие на оскверняване, че съм българин, тъй като Радев е по челните страници на доста медии с думите, че Украйна би трябвало да спре да желае война с Русия. Това е закононарушение против републиката, както е разказано в Наказателен кодекс. Време е в действителност Народно събрание да стартира процедура по премахване на Румен Радев. Той е рисков за България, тъй като ни прави част от войната на страната на Русия, което е по-лошо от лъжите, че водим война на страната на Украйна, тъй като ние просто се опитваме да си изпълняваме отговорностите в НАТО под неговата протекция. Задължения, които Румен Радев саботира и по този начин нарушава конституцията, тъй като ние сме част от защитителен съюз и от Европейски Съюз, които имат ясна позиция призната от нас за тази нападателна незаконна война, стартирана непредизвикано от Русия.

- Настоящото постоянно държавно управление има ли воля за отскубване от съветската агентура и не са ли това единствено празни думи, които не водят до действителен резултат?

- И да има, не може. Защо, няма да разясня, с цел да не пакостя на българската страна. Българските служби – аз съм работил за това още през 2008 година - не са за пречистване, а за преосноваване. Още през 2008 година направих опит нещо да оказа помощ в тази посока и ме сполетя съветския яд през Цветлин Йовчев, Иван Драшков и останалите хора към тях. Да, тогава Русия “минаваше ” за сякаш “нормална ” страна, само че не и за мен. Бях сигурен още тогава, че войната в Украйна е неизбежна и че даже Путин има далечни проекти за окупация на частта от България по Черноморието, каквито са Варна и Бургас, след поощряване на ислямистки фракционизъм в България в Североизточна България и протести измежду рускоезичните колонизатори в двата огромни града. Слава Богу, че Путин се надцени след 2014 година, а до тогава бяха унищожени Южен Поток и АЕЦ “Белене ” действително, както и западните ни съдружници приготвиха украинската войска за нова инвазия, тъй като другояче в този момент щяхме да сме с 1/3 по-малка страна и щяхме да сме като Кипър разграничени. Убеден съм в това. Украйна е от извънредно значение, с цел да не се разреши в никакъв случай повече Русия да мисли да предизвиква ислямски фракционизъм в България, тъй като в действителност протичащото се с Движение за права и свободи - да управлява парите и корупцията, както и страната действително с съветските агентурни мрежи, не е нищо повече, с изключение на подготовка за наложително отделяне на територии от България в по-далечен проект след съветска колонизация на Черноморието. Пак ще кажа, Слава Богу, Украйна ни избави от това!

- Изпран ли е Бойко Борисов?

- Не. Съдбата му ще е доста поучителна, само че до момента в който се случи възмездието - той ще аргументи още доста несгоди и разгром над България и българите. Без подозрение най-хубавото решение е Борисов да бъде предаден на съд в Хага за присъединяване му в подготовка на незаконна война с Турски Поток. Всички обстоятелства за това закононарушение са налични. Той е бил публично предизвестен за следствията за Украйна от строителството на Турски Поток и все пак го построи в интрига с руснаци и беларуси. Моля, вземете от Facebook страницата ми информацията за листата на чиновниците, които построиха този газопровод - единствено руснаци и беларуси. Също по този начин, имам вяра, е имал своето присъединяване за взимане на противозаконното решение на КЕВР за този газопровод, който го направи официално вероятен. Сега този газопровод финансира войната в Украйна и това може да бъде обвързвано с набирането на финансови средства за отвличането на украински деца, за което Путин има издадена заповед за арест в белите страни. Корупцията и прането на пари може да са комплициран проблем, в случай че са свързани с Борисов, Доган, Пеевски или глобените от Съединени американски щати и Англия, само че Турски Поток е просто военно закононарушение и присъединяване там на Борисов би трябвало да се проверява и да се произнесе по него съда в Хага. Турски Поток набави предходната година половината от облагата на Газпром. Какво повече по-ясно да се каже?

- Какви са връзките сред Делян Пеевски и Ахмед Доган и какво се случва с ТЕЦ-а на Сокола в Морската столица?

- Нямам визия какви са им връзките. Ясно е, че Пеевски към момента управлява службите за сигурност и енергетиката. Охраната му от НСО, персоналният му екип оттова охраняваше Зеленски при визитата му. Ако един глобен по закона “Магнитски ” може да постави защитата си да наблюдава всяка крачка на Зеленски в София, какво Ви приказва това за силата и господарството на Пеевски?

- Камчия край Варна ли е най-яркият образец за завземане на суверенна територия не по боен път?

- Не. Тя е просто част от терористична клетка за измама и разузнаване. Изброеното горе, плюс Лукойл са забележимите прояви на съветската хибридна окупация на България. Но действително страната ни е пропита от съветска агентурна и действителна хибридно-терористична мрежа, която путиновите служби изграждаха 23 години, а доста малко хора, като мен, с доста доверчивост и религия в западните ни съдружници се опитваха да спрат. Не бяхме доста опитни и не осъзнавахме, че корупцията на руснаците е прояла доста хора и институции в Съединени американски щати и Европейски Съюз. Сега се надявам това да е в действителен развой на смяна вследствие на войната в Украйна.

- Вие следите военните дейности в елементи и ще бъде забавно да споделите каква е прогнозата ви за бъдещето им развиване?

- Нямам такава. Всичко зависи от напъните на всеки един от нас, колкото и необикновено да звучи това. Ако Украйна получва всичко нужно и спрем да поддържаме съветската тирания с пари, контрабанда, пране на пари и неща в лицето на Турски Поток и Лукойл, които би трябвало да се спрат и надлежно за рафинерията одържавят, в случай че експулсираме съветските дипломати и сведем посолството им до колкото имаме ние дипломати в Москва, май 5, както и забраним достъпа на съветски жители до България, както и прекратим иранската газова контрабанда, да, ще имаме огромна заслуга за спасението и деокупацията на Украйна. Но не създадем ли горното ще сме отговорни за риска войната да се разрастне или “замрази ”, както желае Путин и той да се приготви да я възобнови с цялостна мощ, когато набави техника и жива мощ, която загуби и си научи уроците дотук. Това е призрачен сюжет за България, тъй като тогава Путин ще опита да дестабилизира България с ислямски тероризъм и фракционизъм като част от общата си тактика. На всяка цена би трябвало да бъде отхвърлен Радев. Той към този момент е опасност за териториалната целокупност и интегритет на българската страна и нация. Ислямският тероризъм и съветски колонизаторски фракционизъм чука на българската врата при неприятно развиване на войната за Украйна. И няма да пристигна от Турция или арабските страни, а от Русия за да бъде дестабилизирано слабото звено на НАТО в лицето на България. Благодаря на министъра на защитата Тодор Тагарев за напъните му да бъдем естествен съдружник в НАТО и за думите на премиера Никлай Денков като глава на държавното управление по тези въпроси през последните седмици. Всеки, който поддържа Русия и Радев би трябвало да е наясно, че поддържа една опция България да се окаже разграничена като Кипър и с окупирани от Русия територии по Черно Море в една далечна опция. Това ще се случи, в случай че Украйна не завоюва и Русия не бъде осъдена грубо, както и демократизирана.

- Може ли Киев да реализира стабилен триумф при контранастъплението, в случай че не получи тежки оръжия с по-широкообхватно деяние?

- Това е комплициран въпрос и няма по какъв начин да отговоря, без да знам кой с какво разполага. Русия е изстреляла 12 милиона снаряда до момента. Това е класическа артилерийска война като ПСВ и ВСВ. Трябва доста артилерия, доста високоточни оръжия, доста бронетанкова техника и опция за десантни интервенции зад съветската линия на защита на окупираните територии, което значи прикритие от въздуха. Съжалявам, че през април 2022 година получих тежка контузия в гръбнака и от самото начало до момента се възстановявах. Имам положително военно образование и проектите ми бяха да се удрям в Украйна. На 52 съм, а такива войни не са за млади мъже, които не са се женили и нямат деца. Такива войни би трябвало да се водят от мъже над 40 до 60, тъй като загубата на всеки от нас няма да е загуба за бъдещото потомство, тъй като към този момент имаме пораснали деца. Все се надявам, че върша нещо потребно за Украйна и без да съм там, което е друго от това да пиша във Facebook и да давам изявленията. Това е същинска борба сред положителното и злото. Това е поколенческо тестване. Всеки би трябвало да даде своя принос това зло да бъде спряно. А който не го дава в България е изключително омерзен, тъй като ние сме нация оживяла 500 години под османско господство, платила с кръвта си като украинците за свободата си (Априлското въстание с 2 пъти повече жертви от дадените от съветската войска във войната и милиони през столетията - избивани с първите години на рухване на българските царства, след това потискани, помохамеданчвани принудително и какво ли не, до момента в който Османската империя се уравновеси към поданиците на султаните), след това войни за обединявания, бежанци и премеждия. Ние сме тъкмо като Украйна, а и те са нашите кръвни братя - там е територията на Стара Велика България. Територия в този момент окупирана от руснаците, което аз одобрявам като все едно е окупирана България. Там е основана нашата нация. Там сме станали българи, а тези проклетници в този момент тъпчат украинската земя, нашата прародина. Това е вбесяващо и единствено, че стрелят с български патрони по тях и ги унищожават с български оръжия ме успокоява ненапълно!!!

- Какъв е коментарът ви за протичащото се в Русия, откакто Пригожин приключи метежа си?

- Мафиотите се поизплашиха, само че е доста евентуално и да не е по този начин. Може да е оперативна игра, с цел да се приготви нуклеарен удар против Украйна. Това ще изисква прекачване на огромни диверсионни групи, допускам от размер на една батальонна група в страни като България, с цел да се имитира започване на пълномащабно сблъскване сред НАТО и някакви съветски отцепници, а това да се разгласи за частна полуда на Пригожин и Вагнер, а през това време руснаците да нанесат тактически нуклеарни удари, а може и да не са тактически, даже изненадващо да разгласят, че им липсват нуклеарни оръжия от времето на протеста и ударите са от Вагнер. Легендата, че някой може да се бунтува в Русия от въоръжените сили е допустимо да е основана, с цел да може да се изтеглят Вагнер от фронта и да им се развържат ръцете за тероризъм, да не може официално да се търси отговорност за дейностите им от Путин (видяхте театъра с претърсванията на парцелите на Пригожин) и най-после, да се има вяра, че може да има протест измежду съветските военни, което е погрешно, с цел да може използването на нуклеарно оръжие в Украйна да се припише на бунтовници в съветската войска или кражба на Вагнер и следващо неконтролирано нуклеарно деяние. Сценарият е явен евентуално и е форма на развиване на стратегическа игра на друго равнище със опасност за приложимост на нуклеарно оръжие, без да може след това да се търси директна отговорност от Путин и боен отговор да бъде даден стремително. Това е по този начин, тъй като ще се стартира безпределно следствие кой е отговорен и това ще е път без излаз. Частен сякаш тероризъм, нуклеарна тактическа офанзива, Путин жертвата, нямаща нищо общо. За по-сигурно може да взривят нуклеарно оръжие и в Русия, сякаш в опит да го убият и най-после Украйна унищожена, Путин почтен на фона на този призрачен сън и Запада го моли надали не да направи нещо да управлява хилядите нуклеарни съветски оръжия. Кошмар, нали? Но Вагнер са към този момент в България. Между 500 и 800 души кротки сякаш туристи и колонисти. Светкавично би трябвало да се експулсират всички руснаци от мъжки пол във възраст и по съмнение за военни качества.

- Има ли учредения да се тормозим от призрачен сюжет към АЕЦ Запорожие, тъй като доста специалисти сигнализират за готвена от Кремъл нуклеарна провокация и там?

- Не мисля, въпреки да може да се впише във към този момент обясненото.

- Достатъчна ли е поддръжката на Съединени американски щати за Украйна и има ли Китай лостове,с които да повлияят на Путин в държанието му за войната?

- Не е задоволителна, само че е вероятната съгласно мен. Европейски Съюз, в случай че прави колкото Съединени американски щати и Англия всичко ще е наред.

- Кои са хората, които зад кадър дърпат конците на Путин и постановат концепциите си. И правилно ли е, че Путин е зле здравословно и едвам го крепят жив?

- Това не знам и няма по какъв начин да отговоря, въпреки да знам някои неща от персонален опит. Премахнете ли българската проведена енергийна престъпност, персонално ще засегнете парите на Сергей Кириенко, а оттова и на доста авторитетен кръг, подкрепящ войната към Путин. Ако подредим България с гореизброени към този момент неща и премахването им, Путин ще загуби 1/3 от опцията си да води война и няма да може да ръководи действително цивилната част от Русия, тъй като всичко ще стартира да е в огромен минус. Войната е на първо място не на бойното поле, а е въпрос на запаси. Човешки и материални. Материалните неналичия унищожават човешките запаси доста по-ефективно от патрони, снаряди и ракети. Дори нуклеарното оръжие е по-слабо от икономическото. Това е задоволително по този въпрос.

- Колко време ще е нужно след края на войната, с цел да се възвърне Украйна и какво ще коства това в парично измерение?

- Мога да кажа нещо единствено през цената в енергетиката и в инфраструктурата – съставни елементи като пътища и железопътна мрежа, някои други неща. Няма по какъв начин да се каже, тъй като не знаем мащабите на разрушенията и човешките загуби и по какъв начин ще свърши войната от позиция на приложимост или не на нуклеарно оръжие. Ще са нужни към 800 милиарда $ в границите на 20 години, в случай че войната завърши без нуклеарно оръжие и в границите на идната година. Войната е скъпа, само че следствията след нея се заплащат десетки години с ужасни персонални премеждия. Русия извърши закононарушение, което би трябвало да ѝ е за последно.

- Вие постоянно атакувате Асен Василев и го посочвате неведнъж като троянски кон на Кремъл.

- Мое обвързване е в този момент тъкмо, при съществуване на настоящ постоянен парламент и постоянно държавно управление, пред лицето на врага да демонстрираме и действаме в действително цялостно единение. Но да не се заблуждава кабинетът, че доста ме впечатлява. Малко ми е нужно да си трансформира позицията, която в този момент показвам. 10 милиарда лв. раздадени на олигарси и Лукойл най-отпред за енергийни помощи до момента за последните 18 месеца, които премазаха след това с инфлация стопанската система, а след това от инфлацията през повече Данък добавена стойност да се цялостни бюджета, плащан от клетниците в България и правещ ги по-бедни, не е кой знае каква интелигентна игра. Да не приказвам, че от неналичието на пари в енергетиката, вследствие на описаното, най-вече печелят руснаците, тъй като за 7-ми блок в Козлодуй с Уестингхаус и декарбонизацията пари няма към този момент. Тези пари ще би трябвало да дойдат отнякъде, в случай че към този момент са минали в джобовете на проруските ни олигарси и няма да са от техните, а от българите. Това значи още черна съветска агитация против Съединени американски щати, Уестингхаус, всичко западно и неистини по какъв начин те ни ограбват и поддръжка за всичко съветско. Проста, само че доста ефикасна съветска военно-хибридна диверсионна скица. Изпуснахме златен късмет, с помощта на Асен Василев, да стартираме 7-ми и 8-ми блок в Козлодуй, да балансираме енергийната система, да стартираме 2 хиляди мегавата нови зелени мощности в офшорната зона на българската акватория на Черно Море. А и да имаме пари за рандеман на природен газ в размер най-малко три пъти потреблението ни. Но одобрявам, че не го е направил за рушвети за него и към него кръга му от тези подарени 10 милиарда лв., а от нелепост и липса на опит в действителната стопанска система, политика и познание, какво е значимо и по кое време. Случайно се е случило такива все в съветска изгода и корупцията неща да се създадат. Поне по този начин би трябвало да кажа...

- Задава ли се поредна серия попаднали под закона „ Магнитски “ и има ли късмет у нас да се вкара правна мярка, която да удари в действителност по лицата, които са посочени към този момент в него?

- Нямам никаква концепция по този въпрос. Надявам се да видя в този лист Борисов, Доган и Василев, ех, изпуснах се за последното лице, само че това са единствено очаквания и фантазии на един източноевропеец в политическо заточение, а за правни ограничения в България не мога да имам илюзии и фантазии.

- Какви са вашите упоритости у нас в бизнес измерение? Имате ли вие и ваши сътрудници хрумвания за енергийни планове?

- Имаме хрумвания, само че не можем по никакъв метод да преодолеем Движение за права и свободи, Пеевски, за Василев ще забележим. Чувам последният доста ми се заканвал персонално. От това България до тук е изгубила 8 милиарда лв., както и ще загуби още толкоз, в случай че не престане това. Мога да пребивавам и без България, само че се оказва, че някои хубави неща за българите не стават без работата, която се прави с мое присъединяване. Ако ни оставят на мира и спрат да пречат, на 20% от територията на енергетиката и инфраструктурата, кълна се, ще създадем такива неща, че след това ще могат да крадат и грабят 20 години по милиард евро на година, само че нещата ще ги има и ще носят доста повече на всички българи и страната. Не приказвам празни приказки! Време е някои неща да се описват с образци. Бях на 28, когато измислих модернизацията на Марица Изток 2 на паркинга на централата през 1999 година. Това след това се трансформира в действителен план след 4 години война с хора като Милен Велчев и дясната ръка на Сергей Кириенко в България в този момент, само че след това това стана най-ефективната остаряла централа в Източна Европа. За страдание Илко Желязков, глобено по Магнитски, я сложи под собствен надзор от името на Движение за права и свободи и с Движение за права и свободи, откакто приключихме работата. После започнаха да крадат и грабят 20 години, което им е донесло най-малко 5 милиарда лв. престъпни доходи. А тези пари можеха да са за българите. С това споделям, че в случай че ни оставят на мира им давам обещание, че след нас ще оставим велики неща и ще крадат доста повече от тях, което е с престъпна изгода за тях, само че ще има голяма изгода и за българите. Те нито могат, нито знаят друго, с изключение на обир, най-малко да ни оставят да съградим нещо, което след това да ограбят. Нали желаят да се “изпират ”? Защото другояче се приближаваме до действителен спор, а правото е на страната на българите и хора като мен.

- Чувствате ли се вие и фамилията ви предпазени?

- Това е въпрос на който не трябва да давам отговор. Само ще кажа, че не можах да отида на погребението на татко си, а в случай че разберете други неща, ще бъдете потресени, че са се случили. Зад фасадата на българската действителност има една друга действителност, тя е брутална и нагла, безнаказана и свирепа, изцяло безчовечна и садистична. Нереално е просто.

- Има ли нещо, което може да ви откаже от това да разобличавате корупцията в България и имате ли вяра някой ден да се върнете да живеете в родината си?

- Не мисля, че има, само че да не се изкушават, тъй като всяко деяние има противопоставяне и то е приготвено. Оказвам се прав за доста неща, което даже мен изненадва. Мисля доста хора би трябвало да се замислят и да спрат някои неща, които правят.

Позоваването на първоизточника на изявлението и създателя са наложителни!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР