Интервю на говорителя на Кремъл за ТАССМеждународен икономически форум започва

...
Интервю на говорителя на Кремъл за ТАССМеждународен икономически форум започва
Коментари Харесай

Песков: Санкциите се връщат като бумеранг към Запада

Интервю на представителя на Кремъл за ТАСС
Международен стопански конгрес стартира в Санкт Петербург

Инвеститорите имат сериозен интерес към инвестиции в Русия

Санкциите против Русия се връщат като бумеранг към Запада. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за ТАСС, което даде във връзка започващия през днешния ден Международен стопански конгрес в Санкт Петербург.

Традиционната тирада на президента Владимир Путин на тазгодишния конгрес ще бъде извънредно значима, уточни в изявлението Песков. “Тази година бе белязана от “идеалната систематична буря”. Икономиката стана пленник на политиката, а политиците от доста страни направиха голямо количество неточности по време на пандемията от ковид. И в този момент плащаме за тези неточности. Грешките се задълбочиха от икономическата война, която бе стартирана против Русия. А Русия е прекомерно огромна страна, тъй че войната против нея няма по какъв начин да не се върне като бумеранг”, изясни Песков.

Като образци той уточни някои резултати на глобите против Москва - скокът на цените на силата, повишаването на питателните артикули.

Песков акцентира, че изтласкването на Русия от интернационалните живот е “абсолютно безперспективно и в действителност невъзможно”. “И методът, по който се развиват събитията през последните месеци, напълно ясно показва това”, добави представителят. Като увери, че Москва ще запази другите формати на интеграция с другарските страни, ще продължи комерсиалните и капиталови обмени.

Говорителят на Кремъл призна, че се чака участниците във форума в Санкт Петербург от западните страни да бъдат по-малко, само че повода за това не била, че те не желаят да вземат участие, а че просто са взети такива решения. “Има решения на обособени държавни управления, на Евросъюза като обединяване, има инструкция на Съединени американски щати за всички техни васали”, сподели Песков. Като обаче добави, че Русия е наясно, че има доста бизнесмени от Америка и Европа, които макар желанието си са принудени да отсрочат проектите си за бизнес с Русия, само че при първа опция са решени да се върнат на съветския пазар. Но ще им бъде доста по-трудно, защото актуалната пазарна стопанска система не търпи вакуум, той постоянно се запълва от някой различен.

Шантажът и извиването на ръцете от страна на Запада не са в положение да повлияят на заинтересоваността на вложителите от Близкия изток, Китай, Индия и други страни, които сътрудничат с Русия, уточни Песков. По думите му вложители от тези райони ще бъдат показани на форума в Санкт Петербург. “Разбираме, че всички те са под прицела на недоброжелатели от груповия Запад, които извиват ръце, заплашват, шантажират, само че всичко това не е в положение да сведе до нула заинтересоваността на посочените вложители към русия пазар”, акцентира Песков.



Предлага на украинските бойци да се предадат
Русия отваря кулоар за цивилни от „ Азот “


Всички мостове над река Северский Донец, които свързват Северодонецк с следената от украинските сили територия, са унищожени.

Русия разгласи през днешния ден, че на следващия ден ще отвори филантропичен кулоар за евакуирането на цивилните от завода “Азот” в Северодонецк - градът в Източна Украйна, който през последните дни е сцена на яростни сражения, съобщи Агенция Франс Прес.

“Хуманитарен кулоар ще бъде отворен в северна посока (до град Сватове) на 15 юни”, съобщи съветското министерство на защитата. Коридорът ще работи от 05,00 часа до 17,00 часа по Гринуич.

Отварянето на коридора е по искане на Киев, само че с една разлика - украинската страна поискала евакуираните да бъдат откарани в следения от Киев Лисичанск, което Москва отхвърлила. Според нея тази молба е била опит да бъдат изведени оживели бойци под прикритието на филантропична акция. Според съветската страна националистическите батальони, отстъпвайки от Северодонецк, съзнателно са извели от града и отвели в промишлената зона на завода “Азот” стотици мирни жители, с цел да се прикриват с тях като с жив щит.

Москва е предложила на украинските бойци, укриващи се в “Азот”, да се предадат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР