Интерпретативно съчинение или есе по стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров

...
Интерпретативно съчинение или есе по стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров
Коментари Харесай

„Вяра“ на Никола Вапцаров за дванадесетокласниците на днешната матура


Интерпретативно съчинение или есе по стихотворението „ Вяра “ на Никола Вапцаров пишат дванадесетокласниците на днешната матура по български език и литература

Формулировката на тематиката ще стане ясна малко по-късно, тъй като изпитът още продължава, оповестиха от Министерството на образованието и науката.
На националното външно оценяване за 7-ми клас пък се падна преразказ върху фрагмент от романа „ Седем хайдути и едно магаре “ на Бранислав Нушич.
След 16.00 ч. на уеб страницата на Министерството на образованието ще бъдат оповестени изпитните разновидности и ключ с правилните отговори и за двата изпита.
Писмените работи на зрелостниците ще се сканират и ще се изпращат в изпитни центрове, което прави оценяването по-лесно и по-бързо. Изискваше се учениците в 12-ти клас да пишат с черен химикал, а тези в 7-ми - със наследник. Причината за това е техническа, изясни зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.
Разделянето на изпита на модули е повода за понижаване на преписването, смятат от просветното министерство. Дали ще е по този начин и тази година, ще стане ясно по-късно през днешния ден. Над 10 000 квестори наблюдават за реда в изпитните зали.
Засега няма сигнали за приключване на информация, а публикуваните авансово в интернет догатки зам.-министър Михайлова разяснява по този начин.
Зрелостниците, които се явяват на матура през днешния ден, са малко над 55 000, а седмокласниците близо 57 000. Резултатите от матурата на дванадесетокласниците би трябвало да са подготвени до 13 юни, а тези от националното външно оценяване в 7-ми клас до 6 юни./Дарик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР