Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България,

...
Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България,
Коментари Харесай

Интерпол издирва мъж за атентата в Истанбул, избягал в България

Интерпол търси мъж за детонацията в Истанбул, избягал в България, оповестяват гръцки медии, представени от bTV.

Според източници от гръцката полиция турските управляващи посредством Интерпол са изпратили сигнал, че лице, което се счита за обвинено, е избягало в България.

Международната организация е отправила предизвестие към прилежащите на Турция страни във връзка със обвинен за смъртоносната детонация в Истанбул, при която починаха 8 души, а 81 бяха ранени.

Те са изпратили фотоси и самоличността на обвинения, с цел да бъдат осведомени прилежащите страни, в това число Гърция, и бъде задържан, в случай че премине границата.

От осъществената в Гърция инспекция не са открити доказателства, които да сочат, че обвиненият е минал през страната, до момента в който, както по всичко проличава, сега търсеният се намира в България, показват гръцките издания.

Ден преди този момент полицията в Истанбул заяви, че е задържала 46 души по отношение на нападението, в това число сирийка, разпозната като Ахлам Албашир, за която се счита, че е сложила взривното устройство.

При първичния разпит дамата е споделила, че е била обучавана от кюрдски бойци в Сирия и е влезнала в Турция от региона Африн в Северозападна Сирия, осведоми още полицията.

Вчера министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу отхвърли съболезнованията по отношение на атентата, изказани от Съединени американски щати и съобщи, че съболезнователното обръщение от Белия дом наподобява на " палач, който пръв отива на мястото на престъплението ".

Турция упреква Съединени американски щати за поддръжката им за Силите за отбрана на народа (СЗН), кюрдска милиция в Сирия, която съгласно Анкара е сирийското отклонение на ПКК.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР