Интернет играе все по-важна роля в ежедневието на всеки чрез

...
Интернет играе все по-важна роля в ежедневието на всеки чрез
Коментари Харесай

Кои са трите основни начина за достъп до интернет?

Интернет играе все по-важна роля в всекидневието на всеки посредством даването на информация, приемането на услуги и свързването на хора от целия свят. Но по какъв начин тъкмо се реализира достъпът до този световен мрежов запас? Съществуват разнообразни способи, като всеки от тях има своите преимущества и ограничавания.

В тази публикация ще ви срещнем с трите съществени метода за достъп, както и с тяхната работа и функционалност.
Мобилен интернет
Милиони хора по света употребяват този способ като главен метод за достъп до цифровото пространство. Мобилният интернет е основан на връзката сред безжични мрежи, позволяващи достъп посредством мобилни устройства като таблети и смарт телефони. Предоставя еластичност и улеснение, защото потребителите имат опция да се свържат с интернет отвред, където има покритие на мобилните оператори.

При него се употребяват няколко технологии. Това са 3G, 4G и най-новата 5G. Всяка от тях предлага по-висока скорост и по-добро качество на потока на данните. Какво съставляват тези технологии:
3G (Трето поколение)
3G беше първото доста усъвършенстване в връзките след 2G. Това потомство дава по-голяма скорост, като нормално доближава до 2 Mbps, както и по-добро качество на гласовите услуги и прехвърлянето на данни. С 3G потребителите могат да се насладят на по-бързо евакуиране на файлове, диалози с по-добро качество и удобството на мобилния интернет. Позволява на потребителите да употребяват разнообразни услуги, в това число приложения, е-поща и сърфиране, с помощта на широколентовата връзка, която употребява.
4G (Четвърто поколение)
4G съставлява забележителен скок спрямо 3G. Осигурява по-висока скорост и усъвършенствано качество на услугите от тези на 3G. С четвъртото потомство потребителите се употребяват от игри с ниска инертност, по-бързо поточно предаване на видео и събаряне на огромни файлове. 4G употребява технологиите WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) и LTE (Long-Term Evolution). Те обезпечават високоскоростна безжична съгласуваност. Скоростите с тези технологии доближават до 100 Mbps или даже повече в някои случаи. Това прави 4G подобаваща за разнообразни приложения като поточно предаване на HD и 4K видео и онлайн игри.
5G (Пето поколение)
5G е най-новото потомство и предлага революционни благоприятни условия. Обещава по-ниско закъснение и по-голяма пропускателна дарба. 5G употребява няколко технологии, в това число дребни клетъчни мрежи, солидно MIMO (множество входове/изходи) и милиметрови талази, които обезпечават нисколагова връзка. Скоростите на данните с 5G може да доближат до 10 Gbps или даже повече. Това ще разреши на потребителите да изпитат по-бързо поточно предаване на 4K и 8K видео и доста други новаторски услуги. Петото потомство се развива и вкарва последователно във от ден на ден райони по света.

С мобилния интернет може да се ползвате от разнообразни пакети и услуги, които се оферират от операторите. Абонатите имат опцията да избират от модифицирани тарифни проекти, които дават отговор на техните потребности.

 
Достъп до интернет посредством кабелна връзка
Кабелната връзка е различен главен метод за достъп. При нея е належащо устройството да се свърже с мрежата посредством модем, което става чрез кабел. Този вид съгласуваност дава по-стабилен и благонадежден интернет, подобаващ за бизнеси.

Една от главните ѝ форми е широколентовият достъп посредством оптичен кабел (FTTH). Тази технология дава високоскоростна съгласуваност, защото оптичните кабели оферират огромен потенциал за предаване на данни.

Изисква се апаратура на кабели и конфигурация на модема, който свързва клиентите със съответния снабдител. Кабелният достъп е желан избор за консуматори, които изискват непрекъсната съгласуваност с висока скорост и ниско закъснение, които не зависят от дистанцията до базовата станция
Интернет посредством спътник
Третият метод е посредством спътник. Тази технология е изключително потребна за хора, живеещи в отдалечени региони, където другите способи са лимитирани или несъществуващи.

За да се свържат посредством спътник, потребителите имат потребност от подобен правоприемник и модем. Сателитната връзка предлага необятна покриваемост и разрешава да се получи високоскоростен вход, макар отдалеченото местонахождение.

Въпреки посочените плюсове сателитната връзка има и някои минуси. Тя може да бъде повлияна от разнообразни фактори, като трудностите сред приемника и спътника, както и от промени във времето. Затова, макар своята еластичност, сателитният вид може да изпитва леко закъснение или по-ниска скорост спрямо другите варианти.

Всеки от методите разполага както с преимущества, по този начин и с някои ограничавания. В взаимозависимост от вашите потребности и желания може да изберете метода, който дава отговор най-добре на вашите условия. Имайте поради, че те не престават да се развиват и усъвършенстват, предлагайки на потребителите непрестанен достъп до онлайн света.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР