Интернет е неразделна част от живота на нашите деца и

...
Интернет е неразделна част от живота на нашите деца и
Коментари Харесай

Безопасен интернет за малките с героите на Интернет за всички от А1

Интернет е неразделна част от живота на нашите деца и разкрива за тях свят от разнородни благоприятни условия за учене, развлечение и творчество. Въпреки това, той крие и редица закани за тяхната сигурност. От решаващо значение за нас като възрастни е да ги насочим по какъв начин да бъдат по-информирани за рисковете и по какъв начин да се грижат да са предпазени, до момента в който се любуват на обичаните си занимания онлайн.

Видеопоредицата " Интернет за всички “ 2023  е отдадена на сигурността в интернет. Тя цели да запознае децата сред 7 и 15-годишна възраст с заплахите онлайн. Тази възраст е сериозен интервал, в който децата стават самостоятелни онлайн консуматори, а знанията, които получават в този момент, могат доста да повлияят на цифровото им държание в бъдеще. 

Чрез 7 интерактивни видеа децата ще се срещнат с най-често срещаните закани в онлайн пространството и по какъв начин да се предпазят от тях. Всички видео уроци са налични изцяло гратис на уеб страницата на акцията до 31 декември 2023 година. 



Темите обгръщат главните правила на сигурността в интернет - от отбрана на персоналната информация до основаване на надеждни пароли и по какъв начин да разпознават рисковото държание в цифровото пространство. Филмчетата описват за кибер хулиганството, предизвикват виновното потребление на обществените мрежи и оказват помощ на децата да разграничават достоверните от подправените вести. Неразделна част от тази самодейност е образованието им да заобикалят онлайн измами, като пазят персоналната си информация, да ръководят времето прекарано пред екрана и запознаването със света на изкуствения разсъдък.

Докато гледат видеата, децата имат опция да поемат надзор върху героя в разнообразни сюжети и да наблюдават своя напредък при всяко взето решение. При сполучливото довеждане докрай на всички епизоди, те вземат участие в лотария, в която имат късмет да завоюват някоя от атрактивните награди, предоставени от А1. Голямата премия е iPhone 14, а останалите включват 6 броя слушалки Redragon T-Dagger Ural, 6 микрофона Genesis Radium 200 и 3 гейминг пада Redragon Pluto. Освен това, всички участници, които сполучливо завършат " Интернет за всички " 2023, ще получат документ за преминато образование по интернет сигурност.



„ Интернет за всички “ започва през 2014 година, като мотивацията на А1 е да предизвиква грамотността и сигурността онлайн посредством разнообразни просветителни действия, ориентирани както към младежи и деца, по този начин и към по възрастните хора над 55 години. А1 поддържа цифровата просветеност и прави технологиите налични за всички. 

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР