Internazionali BNL d’Italia, полуфиналИга Швьонтек – Арина Сабаленка 6-2, 6-1Наказателната

...
Internazionali BNL d’Italia, полуфиналИга Швьонтек – Арина Сабаленка 6-2, 6-1Наказателната
Коментари Харесай

Швьонтек мина и през Сабаленка и изравни постижение на Серина


Internazionali BNL d’Italia, полуфинал

Ига Швьонтек – Арина Сабаленка 6-2, 6-1

Наказателната акция, стартирана от Ига Швьонтек в Доха през февруари, продължава с цялостна мощ. Световната №1 ще играе на финала в Рим за втора поредна година след безапелационен триумф над третата в схемата Арина Сабаленка. Това бе 27-ма поредна победа за полякинята, с което тя изравни достижението на Серина Уилямс от 2014-2015 година Швьонтек е и първата тенисистка след Симона Халеп през 2017, достигнала четири WTA 1000 финала в един сезон.

В борбата за трофея тя чака Онс Жабур или Дария Касаткина.

Швьонтек завоюва 73% от точките си на първи сервис (19/26), до момента в който успеваемостта на Сабаленка по този индикатор бе едвам 29% (9/31). Лидерката в ранглистата осъществя единствено шест от 15-те си точки за пробив (40%), само че това бе повече от задоволително, защото нейната съперничка оползотвори едвам един от петте брейкпойнта, до които доближи (20%).

И двете съпернички разчитаха най-вече на офанзиви от главната линия, само че Сабаленка направи голям брой неточности в търсене на бързи уинъри, до момента в който Швьонтек демонстрираше много повече самообладание и самообладание. Това оказа помощ на полякинята първа да затвърди пробива си и да поведе с 3-1.

Световната №1 продължи да се стреми към по-дълги разигравания, като тази тактика се оказа сполучлива. В първия сет Сабаленка пласира едвам три печеливши удара, като в това време направи 16 непредизвикани неточности против 6 на Швьонтек. Полякинята продължи да бъде доста солидна в отбранителен проект и не разреши на белорускинята да заплаши водачеството ѝ, спечелвайки първата част с 6-2.

Във втория сет превъзходството на Швьонтек бе още по-категорична и тя на процедура реши мача, реализирайки два следващи пробива за 4-0. Сабаленка прекъсна серията ѝ, само че изиска здравно спиране в паузата след петия гейм. Белорускинята се завърна на корта, само че не съумя да окаже сериозна опозиция. Мачът приключи по този начин, както и стартира – с двойна неточност на Сабаленка, оформила крайното 6-2, 6-1 в интерес на Швьонтек след 76 минути на корта.

В хода на дуела международната №1 записва 15 уинъра и също толкоз непредизвикани неточности, до момента в който статистиката на Сабаленка показваше надлежно 8 и 31. Освен това Швьонтек към момента няма загуба в 30-те си мача на равнище WTA 1000, в които е съумяла да завоюва първия сет.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР