Интермодален терминал ще бъде изграден в Русе до края на

...
Интермодален терминал ще бъде изграден в Русе до края на
Коментари Харесай

Изграждат интермодален терминал в Русе до края на 2025 г.

Интермодален терминал ще бъде построен в Русе до края на 2025 година. Това оповестиха заместник-генералният шеф " Стратегия и вложения " на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) Мария Генова и ръководителят на Звеното за подготовка, ръководство и осъществяване на планове " Гарови комплекси и терминали " към НКЖИ арх. Александър Туджаров. 

" Основните изгоди на интермодалния терминал са социално-икономически - изгоди за бизнеса и повишение наприходите на локалния бюджет, ще бъдат открити нови работни места ", сподели Туджаров. По думите му транспортът на товари ще бъде по-безопасен, когато премине от шосейната към железопътната инфраструктура. Ще намалеят тежките пътно-транспортни катастрофи, трафикът също ще се облекчи.

Терминалът ще бъде построен в региона на Индустриалния парк. Стойността на плана е 52 млн. лв. без Данък добавена стойност. Очаква се началото на построяването на оборудването да бъде сложено при започване на идната година. " Имаме увереност, че до края на 2025 година ще сме завършили с построяването на интермодалния терминал и ще сме стартирали процедура за концесионер , който ще експлоатира терминала ", изясни Туджаров.

Според анализите терминалът първоначално ще може да обработва към 60 000 контейнера годишно.

Генова и Туджаров осведомиха, че се планува рехабилитация на жп спирка " Товарна гара " в Русе , както и реорганизация на Централната железопътна гара.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР