Интерконекторът с Гърция влиза в търговска експлоатация на 1 октомври.

...
Интерконекторът с Гърция влиза в търговска експлоатация на 1 октомври.
Коментари Харесай

Интерконекторът с Гърция влиза в експлоатация на 1 октомври

Интерконекторът с Гърция влиза в комерсиална употреба на 1 октомври. Това заяви министърът на енергетиката Росен Христов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" В момента се извършват редица проби и друга подготовка. Всичко върви по проект, тъй че от 1 октомври очаквайте да потекат първите търговски количества газ ", съобщи министърът.

Росен Христов изясни, че тестванията са комплекси, като задачата е да цялостното застраховане на оперативните благоприятни условия и степента на сигурност.

" Капацитетът на тръбопроводът ще ни обезпечи цялостната опция да получаваме газ от Азербайджан. Това за нас е от изключителна значимост, защото получавайки газа от този водопровод по контракт, получаваме много по-оптимална цена. Това е едно от главните преимущества на тази мрежа, в това число и увеличение на потенциала и опцията да осигуряваме газ освен за България, само че и за прилежащите страни ", изясни той. 

Министърът посочи, че контрактуваното количество от Азербайджан 1 млдр. Кубични метра за година, който се подава отмерено през цялата година.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР