Интересна проява организира Регионален исторически музей в Русе за запознаване

...
Интересна проява организира Регионален исторически музей в Русе за запознаване
Коментари Харесай

Рибното богатство по река Дунав ще изучават русенски деца

Интересна демонстрация провежда Регионален исторически музей в Русе за запознаване на децата с рибните популации в Дунавския район. Заниманията ще се проведат в аквариума на Екомузея, а началото е на 27 юни от 14 ч. Там момчетата и девойките ще научат по какъв начин живеят рибите, с какво се хранят, какви са другите типове.
Макети ще оказват помощ на дребните гости на музея да разграничат сладководните от соленоводните жители и да намерят вярното им място в особено направената Червена книга за рибите по река Дунав. С въдички ще се опитат да уловят изкуствено направени риби и да ги разпределят в басейни, съгласно мястото, което населяват – река или море.
Занятията ще бъдат ръководени от  музейните педагози Магдалена Трифонова и Виктория Друмева. Целта е децата да придобият трайни познания за многообразието и предпазените типове риби. Заниманието е част от учебен модул „ Лято “, който се организира в границите на план „ Културна екосистема. Човек и природа – музейни просветителни модули “, осъществя се от Регионален исторически музей – Русе благодарение на Министерството на културата. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР