Интересен коментар за местните избори направи журналистът Григор Лилов в

...
Интересен коментар за местните избори направи журналистът Григор Лилов в
Коментари Харесай

Григор Лилов: Рубикона е преминат, при тези резултати всяка власт ще е нестабилна

Интересен коментар за локалните избори направи журналистът Григор Лилов в своя профил във фейсбук.

Ето какво написа той:

" ИЗБОРИТЕ - ПРОТЕСТ Пожарна охрана БЪЛГАРСКИ

В момента социологическите организации сипят всевъзможни данни за изборите. Както постоянно съм твърдял, социологията обратно на мненията за нея е доста точна просвета в България - колкото и за каквото си платил, тъкмо толкоз и това получаш.

За мен тези избори имат два феномена, за които наблюдаващи, анализатори и политици избират да мълчат или напълно незадълбочено да упоменат.

Първият е доста ниската изборна интензивност. В родните условия това е неотчитан от изборите всеобщ протестен избор. Естествено по метода, по който стачкуват българите - а бе, за какво не си е... майката.

Вторият феномен е 50-те %.
Става дума за това, че интервюираните гласоподаватели от социологическите извадки всеобщо са отказвали да вземат участие в анкетите и да посочат за кого са дали своят вот. Досега този феномен не е следен у нас.

При множеството организации отказалите да отговорят са към 50% - т.е половината. Човек не дава отговор, когато мисли, че демокрацията е фасада на някакъв нов вид тоталитарно държавно устройство и естествено, не желае неприятности.

Ако обобщя - тези избори се оказаха повратен миг в отчуждението сред народ и политици. При такова отчуждение всяка власт - в този момент ръководеща или в бъдеще е ще е непрестанно нестабилна.
Рубикона е преминат ".



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР