Интерактивната работилница за културно наследство Усети града" - Варна стана

...
Интерактивната работилница за културно наследство Усети града" - Варна стана
Коментари Харесай

“Усети града - Варна стана част от Европейски дни на наследството

Интерактивната работилница за културно завещание " Усети града " - Варна стана част от Европейски дни на наследството в България.
Инициативата е на Европейската комисия и се провежда взаимно със Съвета на Европа. Всяка година през септември тя дава опция на милиони хора да се срещнат с културното завещание на Стария континент.
Акцентът в Европейски дни на наследството тази година е " Наследство и природа: пейзаж от благоприятни условия " и цели да покаже непосредствените връзки сред индивида и заобикалящата го културна и естествена среда.
" Усети града " е единствената демонстрация в календара за Варна, която излиза отвън изложбените зали и предизвика младежи да се научат да пресъздават сетивно културното завещание на града в подтекста на заобикалящата го среда. 
Интерактивната работилница ще продължи шест дни и ще образова младежи на възраст сред 15 и 35 година
Желаещите младежи към момента могат да заявят присъединяване си до 22 септември на https://goo.gl/forms/z63XEqUKDQ29QsUa2.
Началото на работилницата е на 28 септември. Краят ѝ е на 3 октомври. Тя ще завърши с интерактивна галерия, която след Варна ще бъде показана и още няколко града на страната.
Методологията на " Усети града " е с към този момент одобрено know-how, създадена от Асоциация за просвета, етнология и антропология " Медиатор ". 
Всички участващи младежи ще се включат в четири типа интерпретативни лаборатории.
" Усети града " е специфичен способ, който насочва вниманието към разнообразни тълкования на градското пространство и неговото културно завещание. Той е част от проведените направления " Усети града " в страната, които са основани след дълготрайно антроположко и етноложко проучване.
Интерактивният маршрут " Усети града " и неговата история може да наблюдавате на: http://www.feelthecitytour.wordpress.com, както и във FB.
Асоциация "Медиатор " употребяват и ползват своята сетивна методология към този момент четвърта година и имат осъществени интерактивни образования и направления в Пловдив, Стара Загора и с. Аспарухово, област Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР